Ready Player One, et godt valg til jula.

Ready Player One er en roman skrevet av Ernst Cline, den ble publisert 16. august 2011. Boka handler om en gutt som spiller onlinespillet OASIS. Den passer veldig bra for gamere og spillentusiaster.

Ready Player One handler om attenåringen Wade. Han er bare en av mange i verden som spiller i det massiv multiplayer online spillet OASIS. OASIS er en simulasjon hvor man kan gå på skole, gå på oppdrag og ikke minst lete etter et påskeegg. Når skaperen av spillet dør, legger han ut en video som forteller om en stor jakt. Jakten går ut på å løse tre gåter og få tre nøkler for å finne påskeegget. Den som finner påskeegget får en pris bedre enn noe man noen sinne kunne drømme om. Wade må lete etter den første nøkkelen, problemet er at han er fattig og kan ikke dra fra planeten han befinner seg på i spillet. En dag snubler han plutselig over noe. Men denne jakten er farlig, det er visse folk som er villig til å drepe for å finne påskeegget.

rpo

Forfatteren bruker et fantastisk ordvalg og fine skildringer. Man kan leve seg inn i settingen og knytte bånd med karakterene i spillet. Forfatteren har mange referanser til 80 tallet, både filmer tv-serier og TV-spill. Boka hadde til og med et gjemt påskeegg i seg også. Det var en konkurranse hvor vinneren fikk en DeLorean.

Denne boka er super spennende og anbefales på det sterkeste hvis du vil ha noe spennende å lese i jula eller til andre tider

Jeg gir boka 10/10 fordi jeg finner ingen ting som trekker boka ned. Språket, settingen, karakterer, spenningskurve og høydepunkt er fint plassert og kommer til rett tid.

Skrevet av: Mathias M. Olsen.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service