Reisemål i Europa

Nå er det jul og det er en mange nordmenn som reiser utenlands på denne tiden. Mange vil reise og  opplever at det er vanskelig å velge hvor. I Europa finnes det mange land som det er verdt å besøke på grunn av deres kultur, mat, natur og menneskene som bor der. Dette er flere forskjeller i de ulike landene og  man bør besøke flere av landene for å legge merke til disse forskjellene. Noe annet som er bra med Europa er at landene ikke ligger så langt fra hverandre som gjør det lettere å bevege seg rundt.

Spania:

I Spania er det varmt og mange reiser til landet når kulden nærmer seg. Du  trenger ikke sitte lenge på flyet for å komme dit og det er mange steder å besøke, og en av dem er Mallorca. Mallorca er en ferie for de aller fleste. I hovedstaden Pama er det et travelt storbyliv. Her kan du shoppe i eksklusive butikker, gå turer i den gamle delen av byen og rusle lange turer på stranda. En av de andre grunnene til at Mallorca passer for de aller fleste er at øya passer for barn også. På nordkysten finner du Alcudia. I Alcudia er finner vi uendelige strender med finkornet sand, ved havna er det et badeland som barna garantert vil elske og ikke så langt borte fra Playa de muro ligger naturreservatet Salbufera som er åpent hver dag og har gratis inngang . Her er det hyggelig og rusle rundt og titte på det rike dyre- og fuglelivet.

Storbritannia:

Storbritannias London er er populært reisemål blant nordmann på grunn av dens korte reise tid fra Norge. I de fire landsdelene Wales, Skottland, England og Nord-Irland er kulturene, mat og natur ulike. Englands er den største landsdelen av de fire i både befolkning og strekning og Englands hovedstad er en av Europas mest besøkte byer.London er en storby med masse å besøke når du først er der. Noe av det som er verdt å besøke er pariserhjulet London Eye. Her har du god utsikt over hele byen. Noen kjente bygg å se  i London er Big Ben, st. Paul katedralen eller Tower bridge. I London finnes det også mange kjente museer til alle aldere uansett hva man er interessert i. Har du lyst på noe å spise er det masse god mat å få tak i. Det er også et stort utvalg av kjente merkebutikker til shopping.

 

Kroatia:

Folk fra hele verden  reiser til Kroatia først og fremst på grunn av de lave prisene, men det er også et godt utvalg av aktiviteter for de aller fleste i landet.I Kroatia er det krystallklart vann og vannet regnes som det reneste i Europa. Det er idylliske middelalderbyer som er fristende å reise til med mye historie bak seg. En annen grunn til å reise til Kroatia  er prisene. Prisene er lave så det er greit å gjøre mer uten å bruke en formue. Det er  mange aktiviteter å velge mellom. For eksempel kan du gå turer i de idylliske byene, bade og sole deg og vannsport er også populært blant turistene. Den gode maten i landet er verdt å smake på og det er også vingårder å besøke.

 

kroatia

 

 

Frankrike:

Frankrike har en vakker natur og er kjent for sine vingårder med svært høy kvalitet. Klimaet i sør er veldig forskjellig fra klimaet i nord. Klimaet i nord er kald og det er mulig å stå på slalåm, mens klimaet i sør er varmt  og man kan bade og sole seg. I hovedstaden Paris er det mye å gjøre. Du kan besøke ulike museer, spise god mat, shoppe og blant annet besøke Eiffeltårnet .Eiffeltårnet er  324 meter høyt og er det mest kjente landemerke i Paris. Nice er også en kjent by i Frankrike. Byen ligger ved kysten og mange turister besøker denne byen hvert år. Noe av det du kan gjøre i Nice er å besøke gamlebyen, havna og stranden.

paris

Skrevet av: Bojana

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service