Rema 1000 Kvitter seg med Freia påskeegg

Rema 1000 har nå kvittet seg med Freia sine påskeegg, ettersom Freia ikke har byttet ut palmeoljen i påskeegget.

Freia sjokolade påskeeggene har vært ungdommens favoritter over flere år nå, men likevel setter Rema ned foten. Rema 1000 har nå gått til Freia sin rival for miljøvennlige påskeegg. Fra og med Torsdag kommer de nye påskeeggene fra Nidar inn i hyllene.

Utseende til sjokoladeeggene er svært like Freia sin versjon. Den eneste iøyenfallende forskjellen er fargen. De nye eggene skal være helt palmeolje-frie. Det er fire egg i hver pakke og kommer i kartong som nesten er helt lik som Freia sitt design. Orkla, som er eieren av Nidar, har sagt at det er noen likhetstrekk mellom påskeeggene, men at ingen kan forveksle dem med Freia sine eller omvendt. Eggene er lagd etter forespørsler fra Rema. Rema har tidligere solgt Nidar sine små kremfylte sjokoladeegg, men ønsket en større versjon som forbrukeren kunne spise med en skje.

Palmeolje er en olje utvinnet fra frukten på oljepalmen. Palmeoljen er en av de mest produserte vegetabilske oljene i verden. Det største problemet når det kommer til palmeolje er at de fører til avskoging.

-I fjor lovet vi våre kunder å fjerne påskeeggene fra Freia dersom de fortsatt inneholdt palmeolje. Dette løftet har vi holdt og er glade for å kunne tilby kundene våre et alternativ som ikke bidrar til avskoging, sier Kaia Andresen, som er miljøsjef i Rema 1000 til Adressa Avis.

 

Kilder: e24.no og adressa.no

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service