Satser stort på YouTube

    Ella Frøshaug Lie (f.v) og Sigrid Sofie Korterud Ertzaas liker å filme videoer sammen.

Stadig flere unge prøver seg på det populære nettstedet YouTube. Noen av disse er Mysen-jentene Sigrid Sofie Korterud Ertzaas (15) og Ella Frøshaug Lie (15). De valgte å slå seg sammen og nå er planen å få mange til å se dem.

—Det er ikke lenge siden vi startet YouTube-kanalen vår og vi har allerede lagt ut flere videoer. Det startet med at begge to hadde lyst til å prøve noe nytt og starte med youtube. Vi fant ut at det var morsommere å lage en kanal sammen i stedet for å ha hver vår, så derfor slo vi oss sammen, sier 15-åringene.

Ettersom begge venninnene hadde felles fritidsinteresser fant de ut at de kunne bli et bra team.

—Begge synes det er gøy å filme og redigere, og vi hadde begge et ønske om å gjøre noe mer ut av det. I tillegg driver vi med teater sammen, så vi er glad i å vise oss fram foran andre. Vi samarbeider utrolig godt sammen og vi har det kjempe gøy i hverandres selskap, forteller Lie.

Jentene startet på ”scratch”, men de har allerede oppnådd over 100 abonnenter og over 500 visninger på noen av videoene. Kanalen inneholder videoer under tema ”livsstil og humor” og de to venninnene er enige i at det passer godt ettersom målet deres er å være underholdende.

—Vi vil det skal være morsomt å se på, og vi har stort fokus på at seerne skal like videoene. Derfor vil vi at flere skal legge merke til oss. Vi er oss selv fullt ut. Kanalen vår inneholder en kombinasjon av videoer av det vi liker å gjøre, og mye av det ungdommer generelt er opptatt av. Vi har det utrolig gøy sammen, og når vi er to kan vi dumme oss ut sammen, ler Ertzaas.

—Vi prøver å variere innholdet på videoene. Vi har allerede prøvd litt av hvert, og vi er åpne for mye mer fremover. Planen nå er å legge ut videoer regelmessig så ofte vi kan. Vi ønsker jo å få flere abonnenter så det er et mål vi skal jobbe mot, fortsetter Lie.

Krever mye

Jentene er allerede godt i gang med planleggingen av de neste videoene, men de har lært at ikke alt er like lett som det ser ut som. Mye av fritiden går med for å få gode sluttresultater.

Jentene bruker mye tid på redigering.

—Vi vil prøve å satse videre på Youtube, men det krever stor innsats. Det er mye vi må tenke på når vi skal filme. Alt må klaffe. Vi tuller mye sammen så vanligvis må vi holde av minst en dag for å filme en video. Men redigeringen tar lengst tid. Det er mye som må klippes bort slik at videoen blir kortest og best mulig. Det som er mest krevende er at vi må forholde oss til hverandre hele tiden siden vi er to, sier Ertzaas.

Selv om jentene bare har fått positive tilbakemeldinger på kanalen, tar de seg ikke nær av eventuelle negative kommentarer. De har lært mye av å se andre youtubere og tar det med seg videre når de publiserer egne produksjoner.

—Vi har blitt inspirert av youtubere som er seg selv og ikke ”helt perfekt”. Vi håper på å nå ut med det samme budskapet om at det er viktig å være seg selv. Det viktigste for oss er ikke skjønnhet, men alt det gode vi kan få frem med personligheten vår. Vi var litt redde for å få ”hate” i starten, men nå bryr vi oss ikke lenger. Det har i hvert fall gått bra så langt, sier jentene.

15 åringene forteller at de også får positive tilbakemeldinger fra foreldrene, og at de har vært gode støttespillere helt fra starten.

—Foreldrene våre hjelper oss alltid hvis vi trenger det, og de synes vi er veldig flinke. Selv om mange kanskje ser på nybegynnere på YouTube som kleint, synes ikke vi det. Vi hadde ikke lagt ut noe hvis ikke vi selv synes det var bra. Det har blitt mye bedre enn vi hadde forventet selv, og vi er ganske stolte av det vi har fått til, avslutter Ertzaas.

Laget av Liv Katrine og Ingrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service