Serieanmeldelse “Sherlock”

Bilderesultat for sherlock

FOTO: BBC

Serien “Sherlock” har, siden den begynte i 2010, blitt veldig populær i både Storbritannia og andre deler av verden. Her er litt informasjon om serien.

“Sherlock” er en serie basert på den kjente bokserien “Sherlock Holmes”, skrevet av den skotske forfatteren sir Arthur Conan Doyle. Historien er satt til det moderne London. Serien handler om Sherlock Holmes og hans gode venn Dr. John Watson som løser mysterier rundt omkring i landet.

Sherlock Holmes spilles av Benedict Cumberbatch. Han er kjent fra filmer som “Hobbiten”, der han har stemmen til dragen “Smaug” og skyggen av “Sauron”.

Dr. John Watson blir spilt av den litt mer kjente skuespilleren Martin Freeman. Han er også kjent fra filmer som “Hobbiten”. Der spiller han hovedpersonen “Bilbo Lommelun” (eng: Bilbo Baggins).

I serien blir Sherlock Holmes fremstilt som et geni. Han kan med et blikk avgjøre hvilket yrke du har, og om du trives eller ikke. Gi ham 5 minutter i huset ditt, så kan han oppsummere livshistorien din. Han har derimot få venner, i og med at han ikke legger skjul på meningene sine. Han sier akkurat det han mener om folk.

Dr. John Watson blir derimot fremstilt som en helt annen person. Man får fort vite at han er en pensjonert militærlege som lider av traumer fra sin tid i krig. Men han og Sherlock blir fort venner, og det ender med at Watson flytter inn hos Sherlock, pga økonomien sin.

Serien består av 4 sesonger, og tilsammen 13 episoder på ca. 90 min

Jeg synes at serien er veldig bra laget. Den skaper et godt bilde av forskjellige situasjoner, og du klarer fint å følge med i handlingen. Denne serien fanger interessen din fra første episode, og gir ikke slipp før du har sett hele.

 

Hovedroller

Benedict Cumberbatch i rollen som Sherlock Holmes

 Martin Freeman i rollen som Dr. John Watson

 

Biroller

Una Stubbs i rollen som Mrs. Hudson

Rupert Graves i rollen som DI Lestrade

Louise Brealey i rollen som Molly Hooper

Mark Gatiss i rollen som Mycroft Holmes

Andrew Scott i rollen som Jim Moriarty

Lara Pulver i rollen som Irene Adler

Powered by WordPress and ShopThemes