Singelanmeldelse: Lars Vaular – Det Ordnar Seg For Pappa

16. april var det premiere på P3 av den nye singelen til Lars Vaular. Interessen Vaular har for Amnesty, lagde det en “connection” mellom Raif Badawi, en far dømt til 1000 piskeslag for å ha blogget i Saudi-arabia. Hvorfor ble han inspirert?

Lars Vaular

NMG/G-Huset

Opptreden til Lars har vært gull siden hans gjennombrudd med albumet “Helt om natten, helt om dagen”. Tidligere i Februar kom han ut med sitt første album i år “666 ALT”. Han har virkelig lagt opp til et hektisk 2015 med et løfte om å slippe ut 3 album.

I tillegg til et hektisk år med musikkproduksjon, har Lars nylig blitt pappa. Det er der han har fått inspirasjonen fra til singelen.

Låten går litt utenom det vanlige, det virker som Lars prøver ut noe alternativt enn sin typiske rap. Det instrumentale i singelen gjenspeiler store deler av chillwave, men teksten har fortsatt enkelte trekk til eldre utgivelser. Kicken er kort og passer godt inn, hi hatene er tilfeldige mønstret, de krydrer sangen og snaren leder gjennom hele sangen med makt.  Lars synger om at det kommer til å ordne seg for pappa optimistisk, sangen kan virke motiverende men samtidig ikke. Dette kommer an på hva lytteren synes.

Tilslutt vil jeg ramse opp med at jeg er imponert, som vanlig. Det virker som om Lars ikke prøver å imponere noen andre en seg selv. Han tar helt klart over tronen i Norsk rap kultur og uten han hadde nok ikke plateselskapet NMG/G-huset eksistert.

Terningkast6G 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service