SKAM ER TILBAKE

FOTO: NRK P3

FOTO: NRK P3

Skam er en serie som er blitt utrolig populær på de få sesongene som har vært de siste 2 årene. Ungdommer i hele Norge blir slukt opp i de spennende hendelsene som overrasker oss like mye hver gang. Skam har gjort det så bra i Norge at det har blitt en snakkis over hele verden og det er til og med blitt oversatt til flere språk.

Hver dag kommer nye videoer og chatter der vi får vite hva som skjer i livet til videregående-elevene som serien handler om. Ungdommer i landet venter i spenning og refresher siden hele tiden for å se om det har kommet noe nytt.

Vi tok en tur rundt på 8.trinn for å spørre om mange så på skam. Der fikk vi et tall på 31/70 elever. Dette var færre enn vi trodde det skulle være, men det var tydelig at det var flest jenter som så på det, noe som ikke overrasket oss. Vi prøvde oss på noen lærere vi møtte i gangen også. 7/14  lærere ser på skam noe som betyr at det ikke bare er ungdommer som ser på det.

Grunnen til at så mange liker serien må være at innholdet er ting som relaterer til ting som skjer i alles hverdag en eller annen gang i livet. Måten de vinkler historien på gjør den spennende, realistisk og dramatisk.

I den nye sesongen, sesong 4, er Sana blitt hovedpersonen og det er henne serien utvikler seg rundt. Hun er muslim, men ingen av vennene hennes er det. Dette gjør det vanskelig for henne å forholde seg til reglene innenfor Islam og samtidig følge med i vennemiljøet. Vi gleder oss til å følge med videre og se hvordan hun løser dette, slik som resten av Norge også gjør.

Skrevet av: Mina og Marte

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service