Skam-Eskild står opp for pride

Sesong 3 av Skam er blitt en av de mest populære hittil, spesielt fordi den setter fokus på ett veldig viktig tema; homofili.

Så langt i løpet av sesong 3 av den populære nettserien Skam har vi fulgt Isak, en 17 år gammel gutt som sliter med å finne ut av seksualiteten sin. Han forelsker seg i 3.klassegutten Even, og ting eskalerer raskt mellom de to guttene. Skam har fått veldig mye positiv tilbakemelding for måten de fremstiller homofili på, og serien har fått ett stort internasjonalt publikum.

I det nyeste klippet fikk derimot en relativt ukjent rolle tittelen som pioner.

I klippet som ble lagt ut denne torsdagen, fikk vi se at Isak endelig åpnet seg opp for den homofile romkameraten Eskild. Etter at han nervøst fortalte Eskild om at han og Even “holdt på”, sa han at han ikke hadde tenkt til å bli “sånn homo-homo”, kle seg i tights, bruke mascara og gå i gay-pride. Dette aksepterte derimot ikke Eskild.

Med tårer i øynene sto Eskild opp mot Isak, og sa at han ikke skulle heve seg over gay-pride med mindre han hadde kjempet kampen om å få være seg selv.

“De som tar på tights og mascara og går ut for å kjempe for retten til å være seg selv (…) de vil heller dø enn å ikke få være den de er”, sier Eskild i sin ikoniske tale. Etter det nye klippet har han blitt hyllet for å forsvare gay-pride og for å være seg selv.

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service