Skoleguide: Hvordan forberede seg best mulig til tentamen!

1. Legg deg tidlig

– Det er kanskje best å legge seg tidlig slik at du er uthvilt når du våkner. Da klarer du å konsentrere deg bedre uten om å være kjempe trøtt.

2. Legg fra deg mobilen, pc o.l. 

– Sitter du mye på sosiale medier kan man lett bli distrahert. Legger du fra deg mobilen, vil du klare å fokusere mer på skolearbeidet og prestere mer. Ta det heller som en belønning når du er ferdig.

3. Spis ordentlig

– Spiser du bare usunn mat, blir du tom i magen fort og for dårlig  energi. Spis masse frukt og få i deg de vitaminene du trenger. Husk også å alltid spise frokost. Dette er dagens viktigste måltid og hjelper deg med å holde konsentrasjonen gjennom hele tentamenen.

reb1

4. Forbered deg godt

-Les godt på forberedelse materialene og les gjennom gamle tekster og prøver i det relevante faget. Følg godt med på hva læreren din sier, de kommer ofte med skjulte tips til tentamen. Husk å spør læreren din før tentamen, de får ikke lov til å gi deg svaret under tentamen. Ha med god mat, som du liker og er sunn. Ta med favoritt drikken din, så lenge det ikke er energydrikke, det har vi ikke lov til å ha med. Husk å være forberedt, pakk sekken din dagen før med alle hjelpemidler du får lov til å ha med.

5. Under tentamen 

-Under tentamen husk å følg alle regler, og oppgi dine kilder. Selv om du er ferdig med tentamen gå gjennom og les nøye flere ganger. Det kan komme mange slurvefeil, som du vil oppdage hvis du leser igjennom flere ganger. Hvis du oppdager mange slurvefeil og endrer på de, vil det trekke opp karakteren din i dette faget. Ikke gå så fort du får lov, sitt heller og les gjennom og gå senere. Dette vil også trekke opp karakteren din hvis du sitter lenger, da viser du læreren din at du faktisk har prøvd.

6. Etter tentamen 

Slå deg ned i sofaen, og ta fram mobilen og spis hva du vil. Nå kan du sitte oppe så lenge du vil, og bare vente et halvt år til neste tentamen.

 

Håper disse tipsene hjelper deg til å gjøre en bedre jobb på tentamen, eksamen eller en prøve. Lykke til.

 

 

skrevet av: Eleni, Emilie & Rebekka

Pages: 1 2

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service