Skremte ungdomsjenter

Vi har gitt jentene tilfeldige navn, og ingen av dem heter det i virkeligheten. Dette på grunn av deres sikkerhet.

Vi intervjuet først tre jenter, som vi velger å gi navnene “Nora”, “Linnea” og “Ebba”;
For tre måneder siden gikk jentene ute ved togstasjonen i Askim, ca. 20.00.

-Vi skulle ta toget hjem, men rakk det ikke, og måtte vente en time på det neste toget. Vi gikk til Narvesen for å vente der, men på veien møtte vi en gruppe med gutter. De begynte å rope etter oss, og to av dem begynte å jage oss. Alle tre av oss var veldig redde, forteller jentene.

Ebba og Linnea gikk sammen, og Nora gikk litt lenger bak da guttene prøvde å få kontakt med dem. Jentene løp mot Narvesen, og da begynte guttene å løpe etter. En av guttene var svært nærme Nora, og hun forteller at hun var redd for at han skulle spenne bein på henne.

-De virket fulle, legger en av jentene til.

Jentene skyndet seg inn på Narvesen, og ble der til det stengte. De måtte gå tilbake, forbi guttene, for å vente på toget. Guttene kom bort til dem igjen, men jentene ignorerte dem. De gikk bort til en større folkemengde og ventet der til toget kom.

Jentene forteller at de har sett guttene etter hendelsen, og at de synes det er ubehagelig.

-De stirrer hver gang vi går forbi, det er skikkelig ekkelt.

Neste jente vi intervjuet opplevet noe svært ubehagelig hjemme hos en kompis.

“Mia” forteller at hun var blitt invitert bort til en kompis for å se på film. Foreldrene er venner, og de syntes det var hyggelig at barna skulle finne på noe.

-Vi lå i sofaen og så på film. Jeg kjente at han begynte å ta på meg. Jeg syntes det var ubehagelig og stoppet ham. Vi fortsatte å se på filmen en stund til, og alt virket ok. Så prøvde han og kysse meg, men jeg sa nei. Han prøvde seg to ganger til, men jeg likte ham ikke så jeg stoppet ham hver gang. Han virket litt irritert, så midt i film nummer to gikk jeg.

“Mia” sier at hun er stolt over at hun sa nei og ikke lot ham holde på. Hun legger til at han sa unnskyld, og at de nå er gode venner.

En annen jente – “Aurora” – forteller om en gang hvor hun og venninner ble jaget av en gjeng med fulle gutter.

Jeg og tre venner skulle opp på Kiwi på kvelden, der møtte vi fire gutter. De ropte litt etter oss, men vi gikk bare inn i butikken. Når vi gikk ut igjen var de enda der, og vi løp for å komme oss bort. De begynte å løpe etter oss. Vi måtte løpe gjennom hager til folk for å komme oss bort. Vi prøvde å ringe på på noen av husa vi gikk løp forbi, men det var ingen som åpnet for oss. Guttene fulgte oss helt ned til campingen vår, men vi låste oss inn på doene når de kom etter oss. Vi sa ifra til datteren til han som eide campingen, og de gikk ut og lette etter guttene. De fant dem inne i teltet til en nabo. Det var skummelt, og jeg synes ikke at de burde ha gjort det.

Men det er ikke alle som opplever slike ubehagelige hendelser i “virkeligheten”. Mesteparten av slike hendelser skjer faktisk over nett. 

“Berit” og “Mina” forteller at begge har opplevd å få uønskede bilder av gutter. Dette har skjedd på både facebook og snapchat. Begge forteller at de syntes det var veldig ekkelt, og at de blokkerte guttene med en gang.

Det er ikke alle som vet hva man skal gjøre når man opplever slike ting, men det viktige er at du aldri skal si ja til noe du ikke vil gjøre. Meld fra til en myndig som kan hjelpe deg etterpå. Vær trygge jenter! 

Skrevet av: Maja og Neda

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service