Snart advent!

Det nærmer seg 1. desember, og det er tid for å kjøpe eller lage adventskalendere.

Julekalenderen er en kalender som hjelper barn med å holde kontroll på hvor mange dager det er igjen til julaften. Julekalenderen kom til Norge etter andre verdenskrig. Julekalendere er mest for barna, men litt for de voksne også. Julekalenderen, eller adventskalenderen, kommer opprinnelig fra Tyskland, og den dukket opp på begynnelsen av 1900-tallet. Ordet “advent” kommer fra latin, og betyr ankomst, eller å komme. Den første kjente omtalen av en adventskalender stammer fra 1851, og en barnebok av Elise Averdieck, hvor lille Elisabeth hører moren fortelle julefortellinger, og ser henne henge ett bilde om dagen opp på tapetet –

“Barna vet, at når alle 24 bildene henger på veggen, så er jula der?”, står det i boka. Adventskalendere er i sin enkleste form fargede bilder på papp med nummererte luker, en for hver dag fra og med 1.desember til og med julaften 24.desember.

Julekalender er morsomt å få både for små og store. Men ikke minst – det er veldig moro å lage! Du kan lage noe selv eller så kan du kjøpe.

Gavetips til julekalender/pakkekalender:

Hansker, t-skjorte, mobildeksel, lommebok, leppepomade, maleskrin, neglelakk, sokker, bøker, viskelær, pannebånd eller lue, skjerf, nøkkelring, nissesjokolade, kinderegg, julepynt, sminke, hårstrikker, hårbånd eller hårbøyle, fargeblyanter, film, tegneblokk eller fargebok, krem og godteri.

Hvilken kalender skal du ha? Kanskje du ikke skal ha kalender i år?

Kilder: Wikipedia, familieverden.no, snl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service