Sommerjobb

FOTO: OpenClipart-Vectors

FOTO: OpenClipart-Vectors

Her er 3 tips for å få sommerjobb!

BRUK NETTVERKET DITT

Fortell alle du kjenner at du er på jakt etter sommerjobb. Både familie, venner samt venners familie og venner. Kanskje de har noen tips eller vet om en ledig jobb. Den vanligste måten å få seg sin første sommerjobb, er faktisk gjennom kjente.

 

GÅ RUNDT OG SPØR OM JOBB

Mange bedrifter trenger sommerhjelp selv om de ikke annonserer for det. I alle bedrifter har de mange arbeidsoppgaver som du kan utføre uten å ha arbeidserfaring. Det kan være rengjøring, kantinearbeid, opprydning i arkiv, vaktmester- og gartneroppgaver og varepåfylling. De fleste sommerjobber lyses ikke ut, så vær aktiv med å oppsøke stedene der du vil jobbe!

Stikk innom butikker, kaféer, restauranter, hytteuleie, campingplasser, gårder og alle andre tenkelige bedrifter. Fortell at du gjerne vil ha sommerjobb hos dem. Ved å vise at du er motivert, høflig og har godt humør, øker du sjansene for at de velger nettopp deg. Tenk etter hvilke bedrifter og kontorer som finnes i byen eller bygda der du bor, og oppsøk dem. Spør om å få prate med daglig leder eller den som er ansvarlig for å ansette sommervikarer. Ta med jobbsøknad og CV som du leverer fra deg. Er det mange som søker, kan du skille deg positivt ut i bunken fordi de husker at du kom innom. I tillegg gjelder det å skille seg ut med en god jobbsøknad og CV.

 

SJEKK UTLYSNINGER I LOKALAVISEN, OPPSLAG I LOKALMILJØET OG PÅ INTERNETT

Bruk lokalavisen, kikk på oppslagstavler i butikkvinduer eller på bussholdeplassen. Kanskje ser du også en butikk som har hengt opp lapp i vinduet om at de leter etter sommervikarer? Eller kanskje finner du drømmejobben din på internett?

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service