Sosiale medier

Facebook, Twitter, Ask, Instagram, Vine, Kik, Snapchat, Tumblr OSV… Det kommer jo bare flere hver dag. Er det virkelig SÅ viktig å få sagt “God natt” og “Jeg ser på Paradise Hotel nå, duda?” til vennene dine? Joa, det er jo litt genialt med apper som du kan kommunisere med vennene dine på. Men de fleste overdriver med bruket av det. Hva om vi ikke hadde hatt Facebook? Eller hva om vi ikke hadde hatt noen av disse appene? Hadde vi dødd? -nei. Vi hadde kanskje vært mer sosiale enn det vi er nå.

Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor det heter sosiale medier når vi bare blir mindre sosiale av det. Det blir vell på en måte sosialt på en singel måte. Prøv å utfordre deg selv til å bare bruke mobilen i kun én time hver dag. Hvis det er et nødstilfelle, for eksempel hvis moren din ringer, må du svare. Ikke bare deg selv, utfordre vennene dine også. Vi må bli flinkere til å kommunisere med hverandre, uten mobilen eller andre elektroniske dingser. Du har sikkert sett hvordan små barn går rundt med iPhoner og liknende, mens vi på den alderen var heldige hvis vi gikk rundt med en gammel Nokia.

Det å lage seg en konto på alle disse sosiale mediene har blitt mer og mer populært. Det kan være fordi mange andre har det og det har blitt mer populært å ha det, enn å ikke ha det. De fleste vil jo gjøre det som er normalt, enn det som ikke er normalt. Men hvis flere og flere bruker det mindre, kommer kanskje andre til å se opp til dem og gjøre det samme.

Hvorfor er det egentlig så viktig å være på disse sosiale mediene? Still deg selv dette spørsmålet før du går inn på disse appene.

 

Skrevet av Iman og Emilie

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service