Spelemann på taket!

Vi har gjort en liten bakgrunnshistorie og hatt et intervju med Eidsbergs egen Ingvild Sivertsen om Spelemann på taket. Spelemann er en musikal som spilles på Det Norske Teateret nå. De skal spille ca, 80 forestllinger fram til nyttår.

 

Spelemann på taket!

Spelemann på taket er en musikal. Den har vært satt opp på Det Norske Teatret to ganger før, i 1968 og 1987.  Originalen er skrevet av Joseph Stein, musikken er av Jerry Bock og sangtekster av Sheldon Harnick. Den er basert på historier av Sholom Aleichem. Teatersjef og  regissør for denne produksjonen var Erik Ulfsby.

Hva handler spelemann på taket om ?

Spelemann handler  om mannen Tjeve og kona hans Golde har fem døtrer å ta seg av. Fem døtrer som skal bli godt og rikt gift, og aller helst etter den jødiske tradisjonen, som står i fare for å gå i oppløsning. Det er ikke bare en moderne tid som truer, men også herskeren, som prøver å utrydde den jødiske landsbygda og den jødiske kulturen. Den vesle landsbyen som Tevje bodde i lå like utenfor Kiev i dagens Ukraina, en del av en livskraftig jødisk kultur som det ikke lenger var plass til.

Spelemann-slideshow1

Rolle til kulturskolens egen Ingvild Sivertsen!

Ingvild Sivertsen (17) var på audition til Spelemann på taket, og hun ble veldig glad når hun fikk tildelt rollen som Chava. Chava er en av døtrene til Tjeve, hun er en nerd som elsker å lese. Hun er ganske tenksom og er en drømmer. Chava møter en russer som hun blir forelsket i og vil gifte seg med. Ingvild sier at Chava er en birolle i stykket.

Vi snakket med Ingvild om prøvene. Hun sier at det var mye i mars, mange langprøver. Før premieren var det øving fra morgen til kveld, men at det var veldig gøy fordi det var så mange snille og hyggelige mennesker, hun sier at hun har blitt kjent med mange nye flotte mennesker.

Ingvilds beste minne!

“Det er vanskelig å peke ut en ting, men det aller fineste var premieren” sier Ingvild. Hun tilføyer også at prøvene også var veldig morsomt.

ingvild

 

Forestillinger:

De skal spille ca 80 forestillinger helt fram til nyttår så det er bare å dra å se. Du kan bestille billetter på det Norske Teaterets nettside :  http://www.detnorsketeatret.no/index.php?option=com_play&view=play&playid=406

 

skrevet av Caroline og Rebekka

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service