Sporing av ulv

Miljødepartementet gir statens naturoppsyn ansvar for merking av ulv.

Merkingen av ulven forgår ved at man bedøver ulvene med bedøvelsespil som blir skutt ut av en rifle, for å så merke den og senere slippe den fri. Merkingen forgår foreløpig i Slettåsreviret og Osdalsreviret. Målet med merkingen er å få vite hvor ulven til alle tider. Informasjon om ulvenes posisjon har allerede begynt å komme. Om informasjonen kommer til å være helt presis er usikkert. For øyeblikket jobber de med å få senderene til virke i sammen med systemet.

Knut Morten Vangen, som er seksjonsleder i Viltseksjonen i Miljødirektoratet  sier til Romeriket Blad at han kan imidlertid ikke si noe om hvorvidt ulvene har vært i nærheten av bolighus, og at de fortsatt ikke har analysert data på det presisjonsnivået.

– Man må inn med forsterket tilsyn både fra politiet lokalt, fra viltkontaktene i kommunen og SNO. I tillegg må det innføres båndtvang i de områdene der det er ulv, både for å beskytte hundene og for å hindre at ulv blir skutt i nødverge av fremprovoserte angrep på hunder, sier Generalsekretær i naturvernsforbundet, Maren Esmark, til Romerikes Blad.

Kilder:

rb.no      smaalenene.no

Powered by WordPress and ShopThemes