“Super-Svendsen” slår tilbake

FOTO: Mens Pursuit

FOTO: Mens Pursuit

Onsdag 11. januar var det 4×7,5km skiskyting staffet for menn i Ruhpolding. Russland hadde full kontroll på seieren helt til siste skyting.

Norge har vunnet de to siste stafettene i Ruhpolding i Tyskland, og i dag vant de sin tredje seier.

Ole Einar Bjørndalen gikk første etappe. Han gikk ut som nummer to etter andre skyting. Vetle Sjåstad Christiansen måtte bruke to ekstraskudd på siste skyting.

Ved veksling til Henrik L’Abee-Lund var Norge 41,6 sekunder bak Russland. Henrik skøyt ned alle fem blinkene på første skyting, men han måtte bruke to ekstraskudd på andre, heldigvis tapte han ikke mange sekunder.

Siste etappe gikk Emil Hegle Svendsen. Han måtte ta inn 30,6 sekunder på Russland. Han gikk ut samtidig som tyske Simon Schempp. De skøyt like fort, og de nærmet seg Russland. På andre skyting måtte både Schempp og Babikov fra Russland bruke et ekstraskudd, mens Svendsen skøyt ned alle fem. Da var forspranget bare 14,8 sekunder. Nærme mål klarte Svendsen å ta igjen Babikov, og han gikk forbi å vant Norge sin tredje seier i Tyske Ruhpolding.

 

Etter stafetten var Emil veldig fornøyd med egen prestasjon, og han sa dette til NRK:

– Det var en veldig bra etappe. Jeg trodde ikke at jeg skulle klare å ta igjen russeren. Jeg følte meg ikke så rå i dag, men jeg fikk litt ekstra motivasjon da jeg så at jeg tok innpå.

«Når trudde du at du skulle ta han?», spurte NRK.

  – Helt på slutten. Da jeg stupte utfor den siste bakken trodde jeg ikke at jeg skulle ta   russeren, men så stivnet han helt.

Torsdag 12. januar skal kvinnene gå staffet, den vises direkte på NRK 1 kl 14.30.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service