Sword Art Online (Anime)

SAO (Sword Art Online) er en japansk lett roman serie. Den har blitt gjort om til anime og manga.  Serien foregår i fremtiden, og det er ulike virtuelle virkelighet MMORPG verdener. SAO er en Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role-playing  Game (VVRMMORPG), som ble utgitt i 2022. Noe som heter Nerve Gear er en virtual reality hjelm, som stimulerer brukerens sanser via deres hjerne, kan spillerne oppleve og kontrollere sine figurer i spillet med deres sinn. 

Sjanger: Action/Eventyr, fantasy, vitenskap, romantikk

Forfatter: Reki Kawahara

Manga illustrasjon: Tamako Nakamura

Volumer: 13

Anime episoder: 25

Regissert av: Tomohiko Ito

Handling: 

Den 6 november 2022, blir SAO utgitt. Spillerne logger på for første gang, og senere oppdager de at de ikke klarer å logge seg ut. De blir sendt  til hovedplassen i spillet, og får en beskjed fra sjefen/Admin, han som laget SAO. Admin forteller dem at “logg ut” knappen ikke var en “glitch”. Det var ment at den ikke skulle være der. Han forteller dem at det finnes ingen måte å logge ut på, og hvis noen fra den virkelige verden prøver å ta av NervGear`en ødelegger den hjernen din, og du dør. Hvis du dør i spillet dør du også på ekte. Men det finnes en måte å komme ut fra spillet. De  må fullføre 100. etasje i spillets tårn og bekjempe sjefen. Kazuto “Kirito” Kirigaya, en av beta spillerne, bestemmer seg for å fullføre spillet. Han liker best å slåss alene, men han blir tilbudt en gruppe der hvor de skal bekjempe den første sjefen i spillet. Han bestemmer seg for å bli med, og møter lederen deres som også er en av beta spillerne.  Kirito blir venn med en kvinnelig spiller ved navn, Asuna Yuuki som han til slutt forelsker seg med.

På veien opp til 100. etasjen møter han nye fiender og venner. Flere og flere brukere dør. Kirito ser at SAO begynner å forandre seg og flere folk blir dårlig påvirket av spillet. Kirito, Asuna og noen andre venner av han fra spillet finner ut at, Kayaba (Admin), har en avatar i spillet som heter Heatchcliff. De bestemmer seg for å ødelegge ham og frigjøre seg selv, og de andre spillerne. Etter å ha kommet tilbake til virkeligheten finner Kirito at Asuna og 300 andre spillere har fortsatt ikke våknet ennå.  Han finner til slutt ut at Asuna oppholder seg i et annet spill, som også er et VRMMORPG  kalt Alfheim Online (ALO). Kirito bestemmer seg for å finne Asuna i spillet. Han får hjelp av en av spillerne, som heter Leafa. Hun er egentlig søsteren hans, men han har ingen anelse om det. Kirito finner ut at Admin i spillet, Nobuyuki Sugo, har en plan å utføre ulovlige eksperimenter på spillernes sinn, og sette dem under sin kontroll inkludert Asuna, han har til hensikt å gifte seg med i den virkelige verden for å ta over familiens selskap. Etter Kirito spolerer Nobuyukis planer, gjenforenes han med Asuna i den virkelige verden. 

Det er rykter om at en ny sesong av Sword Art Online vil komme ut i vår. 

SAO er definitivt en av mine favoritter. Jeg synes forfatteren og illustratøren har gjort en kjempe god jobb.  Fortellingen har mye spenning, og når du har først begynt å se første episode eller lest første volum blir du hekte med engang. 

Terningkast:              

 

Tegnet av: Marie L. Godal
Kirito og Asuna

 

Tekst av: Rebecca Nilssen

Powered by WordPress and ShopThemes