Tentamen

Nå er det tid for tentamen igjen! 8. trinn skal ha sine første tentamner, og 9 og 10. trinn gjør seg klare for en ny runde

Elevene på Eidsberg ungdomsskole går nå inn i en ny tentamensperiode før de kan ta en velfortjent juleferie. Det jobbes med forberedelser i fagene tentamen skal holdes i.  Det er i de grunnleggende fagene norsk, nynorsk, engelsk og matte.

Vi tok turen innom noen klasser på hvert av trinnene og spurte dem om hvilke forberedelser de gjør, hva de tenker om tentamen og hvordan de tror går.

Vi snakket med Lisa fra 8.trinn og hun fortalte oss følgende:

Jeg tenker at jeg må pugge masse, at jeg må sitte å jobbe en hel dag med prøve og at alt blir nytt. Jeg vet ikke helt hvem av tentamene jeg gruer meg til eller hvem jeg gleder meg til men det blir spennende å se hvordan det faktisk er. Det blir litt uvant og rart med heldagsprøve men jeg håper det kommer til å ga bra. Vi er godt forberet fordi lærerene våre har gått i gjennom mye og fortalt hva vi burde kunne og øve på.  Hvor lenge jeg kommer til å sitte er avhengig av vanskelig tentamen er.  Jeg tror jeg kommer til å ha med litt ekstra mat og snacks til tentamen men det har jeg ikke helt tenkt på enda.

Vi møtte på Emma og Ada fra 9.trinn og spurte dem om de kunne fortelle litt om sin tanke rundt tentamen:

Emma: Jeg kommer til å ha med masse frukt og ikke godteri fordi da blir jeg mer hyper en jeg pleier og det blir vanskelig å sitte stille. Jeg kommer til å øve masse og forbrede meg godt. Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å få en god karakter.

Ada: Jeg tar det mer som det kommer egentlig, sier hun og ler. Jeg gruer meg litt til norsktentamen. Skulle ønske vi fikk et sånt forbredesleshefte i norsk slik vi har fått i engelsk. Disse heftene er nemlig til god hjelp. De er lette å ha med seg og det står hva man burde kunne til tentamen.

Skrevet av Anna, Kaisa og Jenny.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service