Terror i Paris

Fredag 13. november ble Paris utsatt for sitt tredje terrorangrep på under ett år. Hele seks steder ble angrepet, og 129 ble drept. 

7. januar ble 12 mennesker drept i ett angrep angående ett satire-blad.

9. januar ble 4 drept i en jødisk matbutikk.

Og nå, kun ti måneder senere ble Paris utsatt for enda ett terrorangrep, men denne gangen i mye større omfang.

Ekstremistgruppen IS har tatt ansvar for angrepet som drepte 129 mennesker, og skadet 352. Ett terrorangrep av så stort omfang er det største Europa har sett på lenge, og angrepet fikk derfor svært mye oppmerksomhet. Folk viste sin støtte ved å den Franske ambassaden, tenne lys og endre profilbildet sitt med ett i blått, hvitt og rødt flagg.

Det spesielle ved terrorangrepet var at hele seks steder ble angrepet samtidig. Første gikk tre selvmordsbombere i angrep på Stade de France, hvor det ble spilt en fotballkamp. 1 døde, og 11 ble alvorlig skadde. Deretter ble det avført skudd og selvmordsbomber på konsertlokalet Bataclan hvor 89 døde, området rundt konsertlokalet, ved baren Le Carillon, i gatene ved Place de la republique (her avførte de også håndgranater og drepte 5) og ved fortausrestauranten La Belle èquipe.

11 terrorister har utført angrepet, hvor 7 av dem er døde, 2 på frifot og 2 pågrepet. Hele fire av disse terroristene kommer faktisk fra Frankrike selv, og de blir derfor ekstremt hatet. Hjernen bak det hele er en belgisk-marokkansk mann på 29 år, ved navn Abdelhamid Abaaoud. Han er enda på frifot.

Paris har svart på angrepet ved å sende bomber til Syria, for å bombe IS. På bombene skrev de “From Paris, with love”, noe som har blitt både hyllet og kritisert.

Mange mener at Paris sitt svar kan være starten på en krig. IS har kunngjort at “dette er bare begynnelsen”.

Innbyggerne i Paris prøver fortsatt å samle seg, og hele landet er svært rystet over terroren som har truffet dem – igjen. De holder sammen, og de viser at de ikke er redde. På veien ut av fotballstadion sang de evakuerte nasjonalsangen av full hals. Det for å vise at de fortsatt står sammen, og at de ikke lar seg knekke!

 

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service