Terrorangrep i Mysen?

Bilde: Wikimedia Commons

Kan vi kalle handlingen i Mysen sentrum ett forsøk på terror? Svaret er nei! Les videre for å finne ut hva som blir kvalifisert som terrorisme og hvordan det skiller seg fra hendelsen i Mysenbyen på tirsdag.

 

 

 

Hva er terrorisme?

Det er bruken av overlagt vold mot sivile på grunn av et politisk formål. Trusselen om vold er også forbundet med terror. Ordet blir mest brukt i politiske samtaler.

Før innbyggerne i Mysen visste hva som pågikk og mens det skjedde, er det enkelt å tenke at det er mer enn bare en trussel. Og for å få det oppklart er det bare en trussel. Mange tilskuere ble antageligvis forferdet av det som foregikk og fikk sterke reaksjoner. Det kan være vanskelig og ikke overdramatisere når det rykker ut flere tropper med politi, samt bombegruppa til politiet i en så liten by som Mysen.

Hva skjedde egentlig?

Tirsdag 18 etter påskeferien laget enn mann i en leilighet over Mørstad kjøpesenter bråk ved å true familien sin med sprengstoff. Vedkommende viste tydelige tegn på at han var påvirket av dop. Det ryktes at det var et familiemedlem som kontaktet politiet, når mannen informerte at han hadde sprengstoff i sin leilighet i Mysen. Politiet rykket inn, men har inn til videre ikke gitt ut informasjon om det var sprengstoff funnet. Ingen var nødt til å evakuere senteret, men noen av leietagerne ble bedt om å trekke vekk fra vinduene. mannen gikk frivillig med politiet til stasjonen.

Så hva er egentlig forskjellen?

Mannen har ikke gitt noen tegn på at dette kan kvalifiseres som et terrorangrep. Det har ikke foregått noe forsøk på å bruke sprengstoffet. Så inntil videre er det bare en trussel. Siden politiet ikke har gitt ut noe informasjon om at han faktisk besitter sprengstoff, så det kan være mulig at han bare bruker det i sin tale og ikke kommer til å utføre en forferdelig handling. Men selvfølgelig skal vi ta dette alvorlig inntil videre informasjon.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service