The Fault in Our Stars av John Green

#1 New York Times Square besteselgeren The Fault in Our Stars, eller Faen ta skjebnen som den heter på norsk, er en utrolig gripende bok, som jeg vil anbefale alle å lese. Boka om kreftsyke Hazel Grace og Augustus Waters får deg til å leve deg inn i en helt annen verden, og får deg til å både innse og lære mye om kreft, livet og døden.

Boka handler om 16 år gamle Hazel Grace som blir tvunget av moren sin til å dra på en støttegruppe for kreftsyke ungdommer. På støttegruppen møter hun Augustus som også har kreft. De to ungdommene får fort god kontakt, og begynner å være sammen på fritiden allerede første dagen de møtes. Etter kort tid finner de ut at begge er utrolig glade i å lese, så Hazel deler favorittboken sin med Augustus. Boka blir også Augustus sin favorittbok. De liker boka spesielt godt fordi den har en åpen slutt, og etter de lenge har fundert over hvordan bokas slutt egentlig er, bestemmer de seg for å kontakte forfatteren. De får etter hvert kontakt med hjelperen til forfatteren, og blir bedt til Amsterdam hvor forfatteren bor. Møtet med forfatteren ender i en katastrofe, men på den positive siden, blir Augustus og Hazel ordentlig sammen etter å ha hatt noe på gang over veldig lang tid.

Samtidig som boka er utrolig sterk, er den også veldig lærerik. John Green, forfatteren av denne boka, har vært utrolig flink med å gjøre research før han skrev denne boka, så man får et veldig godt innblikk i hvordan livet med kreft er. Boka får deg til å le, gråte, fundere over livet og døden. Jeg tror boka vil falle i smak for alle på grunn av dens varierte og bredte innhold.

Jeg gir denne boka et velfortjent terningkast 6.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service