The Hunger Games: Catching Fire

Tirsdag den 19.11 var verdenspremieren på Catching Fire, som er oppfølgeren til  triologien The Hunger Games.

Det var en fantastisk god og spenningsfull film, og det var en veldig god handling. Det skjedde noe hele tiden, så det var veldig enkelt å leve seg inn i filmen.

Katniss Everdeen er en 17 år gammel jente fra Panem. I Panem er det 12 distrikter. Der rangerer dem distriktene fra de som er minst til mest verdig. Distrikt 12 er det minst verdige, mens i distrikt 1 -Capitol- er det mest verdige. I Capitol er de overdådige og overlegne. De ser på seg selv som sjefer og tror de kan gjøre hva de vil.

The Hunger Games

Hvert år arrangeres det et spill som heter “Dødslekene”. Det går ut på at det blir trukket ut en jente og en gutt fra hvert distrikt som skal ut i spillet og kjempe for livet. De skal drepe alle andre i arenaen og den som står igjen, er vinneren. Dette gjentas hvert år. I den 1. filmen blir Prim -lillesøsteren til Katniss- trukket ut. Da melder Katniss seg frivillig, for hun hadde bedre muligheter enn søsteren. Gutten som bli plukket ut heter Peeta Mellark. Han er en gutt Katniss nesten ikke kjenner.

I lekene skjer det veldig mye, det blir venner og fiender. Katniss blir alliert med en som heter Rue. Hun er 11 år og kommer fra distrikt 11. Katniss blir veldig glad i Rue fordi hun minner henne om Prim. Da Rue blir drept lager Katniss veldig mye ut av det for å demonstrere mot lekene. Derfor begynner det og bli litt opprør i noen av distriktene. Når Rue dør blir Katniss veldig alene. Hun syns det går greit, men sørger fortsatt over Rue. Katniss hadde bestemt seg for å jobbe alene helt til en stemme i arenaen sier at begge to fra et distrikt er vinnerne. Altså de to som kom fra samme distrikt til arenaen. Katniss finner Peeta og de to kjemper sammen. For at de skulle få de medisinene de trengte, måtte de spille forelsket for at folk ville satse penger på dem.

Katniss og Peeta står igjen, men da sier den samme stemmen at det bare er 1 vinner, så en av dem må dø. Begge to ofrer seg men det ender med at de tar frem noen bær som er dødelige. De teller til tre, men på tre avbryter stemmen igjen og sier at det står igjen to vinnere. Katniss og Peeta hadde vunnet.

Catching Fire

I Catching Fire blir det mer og mer opprør rundt lekene. Folk tør å stå i mot de som styrer. De finner håp i at Katniss turte å stå opp mot de “store” selv om de kunne bli drept på stedet. Hun blir sett på som en spottekråke. Arrangøren som sluttet lekene når det var to igjen, måtte ta livet sitt. Og President Snow var ikke veldig fornøyd med hvordan det endte så han kommer hjem til Katniss for å snakke med henne. Han sier at folk har begynt å gjøre opprør fordi hun klarer å få frem håp i noe som ser helt umulig ut. Han liker ikke det. Han sier også til Katniss at hun må klare å overbevise alle -inkludert Snow- om at hun og Peeta er superforelsket. Dette syns Katniss blir vanskelig på grunn av en gutt som heter Gale. Gale er en gutt Katniss har kjent hele livet. De to har det alltid vært noe mellom, men Katniss har ikke hatt noe lyst til å ta det noe lenger på grunn av at hun ikke vil ha barn. Det er på grunn av dødslekene. Hun vil ikke at barna hennes skal vokse opp i et sånt miljø.

President Snow vil få folk til å mislike Katniss, så hvis de dreper henne kommer det ikke til å bli noe opprør. Han prøver å finne på en måte å gjøre det på. Han og den nye arrangøren av dødslekene sier at de vil at de vil få “hendene hennes skitne før hun skal dø” -altså få henne til å gjøre ting som ikke er noe bra før de dreper henne.

The 75th Hunger Games

Hvert 25. år gjør dem noe stort eller noe nytt ut av dødslekene. Dette året er det noe som er rettet rett mot Katniss, men som flere blir dratt inn i. Det blir veldig brutalt og trist. De nye lekene preger veldig mange, og løfter som de “store” har lovt blir brutt. Ved blant annet en forlovelse klarer Katniss og Peeta å overbevise alle om at de er forelsket-nesten alle. Snow vil ha mer fra dem en de kan gi, men på en eller annen måte klarer de å lage så mye oppstyr at alle vil ha lekene stoppet.

Filmen generelt handler om de 75. dødslekene. De blir kjent med mange nye personer, og finner ut hvordan det å være en vinner er. Den slutter med at det blir så mye opprør at distrikter og byer blir brent til bunn. Jeg elsket filmen, jeg har lest alle bøkene og filmen fikk oppklart det som var uklart eller forvirrende.

Terningkast: 6

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service