The Last Guardian

The Last Guardian er et action-eventyr videospill utviklet av genDESIGN og SIE japan studio, og gitt ut av Sony Interactive Entertainment for Playstation 4.

Spillet ble gitt ut i desember 2016. Regissør og designer i spillet er Fumito Ueda.  I spillet tar spilleren på seg rollen som en ung gutt som blir venn med en stor skapning, som er halvparten fugl og halvparten pattedyr, som heter Trico. De jobber sammen i spillet for å rømme fra vakter som er ute etter dem. Spilleren må ta bruk av Tricos evner slik han ville gjort med et ekte dyr.

The Last Guardian spilles fra et tredjepersons perspektiv, med typisk trekk fra action-eventyr og puzzlespill. Spilleren kontrollerer gutten som kan løpe, klatre, hoppe og gjøre andre forskjellige ting. I spillet må man bruke miljøet til egen fordel for å snike seg rundt eller slåss mot skyggevakter, i starten uten våpen. Vaktene, som ikke beveger seg så veldig raskt, kan fange gutten, og hvis man ikke klarer å unnslippe grepet til vaktene taper man spillet.

Spilleren får flere evner ved å kunne ta i bruk Trico. Ueda har sagt at Trico er drevet av sine egne instinkter, noe spilleren må ta i bruk for nytte seg av Trico til å fullføre oppgaver i spillet. For eksempel må spilleren få gutten til å kaste en tønne et spesifikt sted for å få Tricos oppmerksomhet, og få Trico til å flytte seg dit. Spilleren må også få gutten til å hoppe, for å overtale Trico til å hoppe over et større distanse. Man må også finne ut av måter å få Trico til å sitte stille for å la spilleren selv fullføre en del av spillet, mens Tricos naturlige tendenser får han til å løpe foran spilleren.

Spilleren må også ta vare på Trico, blant annet ved å gi han mat og ta ut spyd og andre våpen fra kroppen hans. Gjennom spillet vil man bli bedre på å kontrollere Tricos handlinger, noe Udea sammenligner med det å trene et kjæledyr. I starten av spillet vil Trico utforske mer enn det spilleren vil, han vil nekte å spise illeluktende mat fra gutten, og sover når han føler for det. Ved å fullføre visse oppgaver vil spilleren bedre kunne kontrollere Tricos handlinger. Udea tror at hver spiller vil oppleve Trico forskjellig, siden alle ender opp med å jobbe og trene han på forskjellige måter. Likevel er det fortsatt mulig for spilleren å dra nytte av Tricos naturlige instinkter, siden spillet etter hvert åpner deler hvor Trico og spilleren fritt kan utforske

Handling

Gutten har blitt kidnappet og tatt med til ett stort slott. Han våkner etterhvert og finner ut at han har tatoveringer som han ikke hadde før han ble kidnappet. Han finner en vei ut av slottet, og møter Trico på veien, bundet fast med kjetting og med flere spyd og piler sittende fast i kroppen sin. Gutten hjelper Trico ved å ta dem ut, og selv om Trico i starten ikke stoler på gutten, stoler Trico etter hvert mer og mer på han. Sammen jobber de for å komme seg ut av slottet, og må unngå eller angripe vakter som patruljerer slottet og leter etter begge to. Mye av spillet dreier seg om det voksende vennskapet mellom gutten og Trico. Det fins et annen Trico, som er slem og prøver og drepe gutten og Trico.

Skrevet av Leon Saps

kilder: https://no.wikipedia.org/wiki/The_Last_Guardian

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service