Thorne of Glass

https://rollingwiththemoments.blogspot.no/2012/08/review-throne-of-glass.html

https://rollingwiththemoments.blogspot.no/2012/08/review-throne-of-glass.html

Throne of glass er skrevet av Sarah J Maas, som er en New York Times bestselgende forfatter og hennes to serier throne of glass og a court of thorns and roses er verdenskjente.

Boken er en sci-fi/ fantasy ungdomsbok og den er satt i middelalderen men har noen moderne trekk, boken er lett og forstå og det som er spesielt er at man ikke bare får se historien fra en side men flere, til og med fra personer som hovedpersonene kjemper mot.

Det jeg personlig likte mest med boka er hovedkarakteren Celaena. Hun er sterk, selvstendig og veldig sarkastisk. Hun kjemper for det hun vill, men hun bærer på dype hemmeligheter og litt etter litt får vi vite dem.


 

Etter et år som en slave i saltgruvene i Endovier, får 18-år gamle Celaena Sardorthien et tilbud av kron prins Dorian Havilliard om hennes frihet hvis hun er hans champion i en konkurranse laget for å finne kongens nye personlige snikmorder.

Hennes motstandere er bare menn- snikmordere, tyver og krigere fra hele kongeriket, som vær er sponset av en av medlemmene av kongens råd. Hvis hun slår sine motstandere vil hun tjene kongen i fire år før hun får sin frihet. Celaena får trening av den kjekke kapteinen av kongens garde, Chaol Westfall.

Hun finner ting kjedelig og lett siden hun har brukt nesten halve livet til å trene som en snikmorder, men ting tar brått en annen retning når bade prins Dorian og kaptein Westfall viser interesse for hun. Så blir en an deltagerne funnet død, kroppen forvridd og ødelagt… Like etter blir enda en av deltagerne funnet død, samme måte. Ingen ser ut til å komme noen vei med mysteriet, helt til Celaena finner en av de mange glemte hemmelighetene i slottet, men vil hun greie det å løse mysteriet før noen kommer for å drepe hun også? Oppdagelsen leder henne til å finne ut at hennes egen skjebne og hemmelighet er langt viktigere enn hun først trodde. Omringet av sine fiender, vil Celaena overleve, vil hun finne morderen og vil hun vinne?

Boken er en must read, og anbefales sterkt hvis jeg skal gi den et terningkast så blir det terningkast seks

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service