Tilbake til fortiden

Husker du da vi brukte hustelefoner? 6989****. Eller hva med da vi sendte sanger via bluetooth? Er du født i 90-tallet så vet du hva jeg snakker om. Det er bare sånne gamlinger som fortsatt driver med sånt. Sitter i godstolen og ringer med den gode, gamle fasttelefonen.

Vi var alltid ute og lekte rundt i nabolaget og ble kjent med nye barn. Den første mobiltelefonen fikk vi i 4. klasse. Ikke noe iPhone, ikke touch skjerm en gang. Det var bare et tastatur med tall fra 0-9, og i de små rutene var det tre bokstaver så det tok evigheter å skrive en melding med dem. Skjermen var liten og var du heldig så vibrerte mobilen når den ringte, eller når du fikk en melding.

Cartoon Network stoppa klokka 21.00, etter det gikk bare TCM; den kjedeligste TV-kanalen der det bare gikk filmer med engelsk tale, ikke noe for oss. Disney Channel varte en time lenger, men i den timen gikk det bare TV-serier med engelsk tale og norsk tekst. Men hvorfor se på når du ikke rekker å lese teksten? Altså la vi oss mye tidligere på den tiden, såkalte gamledager.

Husker du Nettby og MSN? Var du kul så hadde du farge på skriften. På starten gikk det kun an å videochatte uten lyd. Altså måtte du skrive, MENS du så på personen. Heldigvis var det en smarting som fiksa det da, så vi kunne snakke og faktisk høre hverandre.

Nå sitter de fleste ungene inne og gamer helt til foreldra skrur av nettet. Først da kan du legge deg. Du sover ikke da. Du bare ligger i senga med 4G på, ser på en serie til klokka er 07.00 og du må på skolen…

 

Skrevet av Iman Obaidy

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service