Tipsene til bedre karakterer!

Som du sikkert vet kommer ikke de gode karakterer av seg selv. Man er nødt for å jobbe med stoffet for å oppnå gode resultater, men som en del ungdommer en eller annen gang sikkert har opplevd, kan det noen ganger være vanskelig å få nettopp det til. Her er tipsene til bedre karakterer!

Hva skolen forventer av deg:

Noe som kan være skikkelig frustrerende når du har øvd på en prøve, er nettopp når det kommer spørsmål som du ikke har øvd på. Derfor kan det være lurt å ta utgangspunktet i målene som står i ukeplanen uke for uke. Dette er en stor fordel for deg for da får du først og fremst et innblikk i hva læreren din forventer av deg, slik at du kan jobbe etter det.

Det du kan gjøre for å få bedre karakterer:

Noe som kan virke lite motiverende når du går på skolen er  nettopp karakterene. Kanskje det er slik at du føler at du jobber masse med skolen, men likevel ikke oppnår bedre karakterer? Tipset som du enkelt kan ta del i er nemlig å utnytte tiden du har til lekser, godt. Som du sikkert har hørt, setter mange av skolene rundt om i Norge noen bestemte timer i uka for at vi ungdom, kan få hjelp til lekser hvis de har behov for det. Men dessverre så er det slik at det er finnes noen elever som ikke velger å utnytte dette flotte tilbudet for oss ungdom som er i dag, og heller velger å slappe av og ha det gøy i stedet. Hvis du heller velger å bruke denne tiden godt på skolen, kan du få gjort unna mange lekser, og dermed gjøre slik at du får mer fritid etter skoletid. På den måten kan du også få hjelp av læreren hvis du syntes noen enkelte oppgaver er vanskelige.

Følg med i timen:

Hvis du er lur, så velger du å følge med i timen, tar notater av det læreren sier og skriver og gjør oppgavene som du blir bedt om. Dette vil trolig gjøre lekselesningen lettere og i til legg morsommere. Det vil også bli lettere og mer tidsbesparende for deg å lese før en prøve.

Konsentrer deg: 

Hvor mye du velger å fokusere på skolearbeidet, varierer fra person til person. Prøv å fokuser på skolearbeidet mens du holder på. Jo mer konsentrert og fokusert du er, jo fortere vil det gå og jo lettere er det å forstå og huske det du gjør. Prøv å finne ut hvordan du konsentrerer deg best, noen trenger å ha det stille og rolig for å øve, mens andre foretrekker å ha høre på musikk. Prøv deg fram.

Prioriter de fagene du sliter med: 

Det er alltid slik at det er noen fag du ikke trenger å jobbe like mye med. Slik vil det alltid være. Noen tar matte lettere enn samfunnsfag, mens andre sliter mer med fagene som naturfag og kjemi. Finn ut hvilke fag du gjør det best i. Hvilke fag føler du at du trenger mer tid for å forstå? Kanskje du trenger å jobbe mer med engelsken enn RLE-en for å få bedre karakterer, for eksempel? Husk å prioriter de fagene du synes er mer vanskelige enn andre, men ikke glem de andre fagene!

Sett deg mål:

Er det noen fag du henger litt etter i, i forhold til dine andre medelever? Finnes det noen fag du trenger å jobbe mer med enn andre? Fikk du kanskje en 2 i matte og 3 i naturfag? For å få inspirasjon til å jobbe videre med fagene, kan det være et lurt tips, å sette deg mål for hvert av fagene på skolen. Kanskje du kan løfte den to-eren i matte til en 3 eller firer?

Innstill deg positivt:

Hvis du er den personen som alltid tenker negativt og tenker slik at du ikke kommer til å få noen bedre karakterer, blir det sannsynligvis også sånn. Hvis du heller tenker mer positivt som f.eks slik: “Dette får jeg til!” eller “Jeg skal virkelig jobbe for det”, kan dette faktisk funke. Hvis du har tro på deg selv og innstiller deg for å få en god karakter, vil det trolig skje.

Viktig å koble av, av og til:

Ja, lekser og karakterer er viktig men du må huske på å koble av en gang i blant. Det er ikke sunt og stresse over skole, lekser og karakterer så mye som dagens skoleungdom gjør. Så husk å slappe av litt, men ikke skulk eller dropp å gjøre lekser o.l. bare ta deg en times pause hvis du trenger det.

Selv om du kanskje går igjennom en periode i livet ditt, der du er skikkelig skolelei og bare har lyst å være hjemme hele dagen, kan det være lurt å tenke på hvorfor det er smart å ha gode karakterer.  Karakterene dine avgjør nemlig hvordan jobb du kan få videre i livet. Dersom du går ut av 10 klasse med gode karakterer har du mulighet til å få akkurat den jobben du vil ha. Jobber du godt med skolen, og oppnår gode resultater, har du valgmuligheter så det holder!

Håper disse tipsene var til hjelp, og stå på videre!

Kilder: Ung.no

Skrevet av Marte Marie, Camilla og Aron

 

 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service