Tjener bloggere for mye?

Er bloggen din på 20.plass eller oppover over hele Norge kan du tjene opptil og til og med over 1 000 000 kr i året. En vanlig person som bor i Norge tjener i gjennomsnitt ca. 450 000 kr i året før skatt. 

Ved å skrive en omtale om et produkt kan toppbloggerne tjene mellom 5 000 til 50 000 kr. En toppblogger tjener mer enn en som har en fast jobb som jobber 5 til 6 dager i uken. Det er antall visninger på bloggen som avgjør hvilken plass du er på og dermed hvor mye du tjener. Bloggere mener selv at de fortjener denne lønnen, dette fordi de mener at det er mye jobb som ligger bak det hele. De får ofte kritikk fra eksperter som mener at det blir et kjøpepress, fokus på kosthold og treningsvaner, og usunt sunnhetshysteri.

Det er ikke bare omtalene på produktene de tjener penger på. Det er også blant annet annonser og reklamer på bloggen som bidrar til å øke lønnen. All reklame er ikke alltid god reklame. Bloggere blir som oftest sett opp til av sine lesere, så hvis bloggerne har et produkt, vil gjerne leserne ha det samme. Dette skaper til kjøpepress. De kan også påvirke meningene til bloggerne. Dette kan være både positive og negative  meninger.

Vi runder av med å si at bloggere både kan ha gode og dårlige sider. Men om de tjener for mye, kan du selv bedømme.

 

Skrevet av Kaja og Iman

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service