Topp-fem ungdomsbøker du bør lese

Bøker er noe av det beste som finnes i verden. Når man leser kan man ta en pause fra sitt eget liv og dra til en annen verden hvor man kan være hvem man vil. Av alle boksjangrene er ungdomsjangeren antagelig størst. Her er våre topp-fem ungdomsbøker.

  1. Percy Jackson

Percy Jackson tror han er en normal gutt, men alt dette endres når han blir beskyldt av de greske gudene for å ha stjålet Zeus lyn. Etter at percy lærer blir til en demon og prøver å drepe ham blir han tatt med til camp Half-Blood. Der får han seg nye venner og sammen drar de på et eventyr over hele USA i et håp om å finne den virkelige lyntyven.

Percy Jackson handler om verdien av vennskap og familie.

 

 

 

 

 

  1. Hunger games

Dødslekene handler om Katniss Everdeen da hun tar sin søsters plass i noe som blir kalt dødslekene. I restene av hva en gang var nord-amerika har det bygd seg opp en sivilisasjon der, for underholdning, tolv gutter og tolv jenter mellom alderen tolv og atten hvert år blir sendt for for å kjempe til døden i dødslekene. Katniss Everdeen kommer fra det fattigste strøket med alle odds mot seg. Vil hun overleve?

Hunger Games er en fantastisk bok som handler mye hva man vil gjøre for å overleve og hvordan dette påvirker deg.

 

 

 

  1. Shadow hunters av Cassandra Clare

Serien starter med at den femten år gamler Clary Fray drar på en nattklubb der hun ikke bare ser et mord, men et mord begått av tre tenåringer dekket av tatoveringer og bærende på rare våpen. Clary vet hun burde ringe politiet, men det er vanskelig å forklare et mord når like forsvant i løse luften og hun er den eneste som legger merke til det.

Like forskrekket av at Clary kan se dem, forklarer de tre morderne seg. De forklarer at de er skyggejegere, et hemmelig samfunn av mennesker med engel blod som har dedikert livet til å beskytte verden fra demoner.Ikke engang 24-timer etter dette møtet forsvinner Clarys mor og Clary blir selv angrepet av en demon.Men hvorfor ville en demon være interessert i et normalt menneske som Clary? Hvordan kunne bare Clary se morderne? Shadowhunters er en lang og actionfylt serie som garantert er verdt å lese

  1. Me before you

Louisa Clark er en livlig jente fra en liten engelsk by som nettopp har fått sparken fra jobben sin. William Trainor var en eventyrlysten og spenningssøkende man fram til han var i en ulykke, nå er han sarkastisk, frekk og lam. Etter ulykken er han helt sikker på at han ikke kan leve slik han nå er. Louisa blir ansatt av familien hans til å vise han annerledes, men vil hun klare det? Me before you er en fantastisk bok som bringer sammen to personer som aldri kunne hatt mindre til felles, som handler kjærlighet, livet og hva du gjør når det å gjøre personen du elsker glad betyr at du knuser ditt eget hjerte.

 

 

 

 

  1. Faen ta skjebnen

Hazel Grace har kreft og blir tvunget av foreldrene til å delta i en støttegruppe og der møter hun den sjarmerende Augustus Waters. De faller praktisk talt for hverandre og sammen drar de til Amsterdam, der de gjør ting de aldri trodde at de kunne gjort.

Faen ta skjebnen er en bok som forteller om to kreftpasienter og deres utrolige kjærlighetshistorie.

Jeg syntes Faen ta skjebnen hører til på lista fordi den viser hvordan det er å leve med kreft, noe som man ikke alt ser i bøker.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service