Trump’s 100 Dager

Trump nærmere seg nå med stormskritt den viktige hendelsen som nå er hans 100 dager som president, men hva har han egentlig gjort?

Donald Trump som i morgen har nådd sine første 100 dager som president, har åpnet opp og snakket mye om hvordan han undervurderte hvor mye arbeid som det innebærer å være president. Når Trump drev kampanje for å bli president, lovte han ut mange løfter om hva han skulle gjøre i sine første 100 dager.

En av hovedpunktene til Trump har vært hvordan han skal skulle “Make America Great Again” ved å gi arbeidsløse amerikanere arbeid. Trump hevder at global oppvarming er noe kineseren lagde for å gjøre USA’s produksjon ikke-konkurransedyktig. Derfor har han stoppet å bevilge pengestøtte til FN’s klimaprogram og heller bruke dem på å forbedre USA. Han har til og med fjerne en av Det hvite hus sine nettsider, som var dedikert til Klima.

Trump snakket også mye om hvordan han skulle erstatte Obama sin gratis helsetjeneste “Obamacare” med en mer fri-market plan, hvor man heller kan kjøpe tjenester, men mange mener Trump sliter med å lage en god erstatting og mange mener hans nye forslag bare er en annen versjon av Obamacare.

Enda en av tingene Trump har gjort er at han stengte USA’s grenser for personer fra flere muslimske land. Denne utestengelsen varte ikke lenge ettersom presidentorderen ble midlertidig stoppet av Seattle dommeren James Robarts.

Dette var bare noen av hans valgløfter som han har prøvd å holde, men Trump mener “The 100 day milestone” ikke burde gjelde for. Trump har nylig lagt ut en melding på den sosiale medien Twitter hvor han sier at det er meningsløst å bli vurdert etter sine første 100 dager som president. Det er antatt at under 50% av hans 60 løfter er innfridd.

Kilder:

www.vg.no

www.nrk.no

www.twitter.no

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service