TV aksjonen NRK 2018 – Kirkens bymisjon

I år går TV-aksjonen NRK 2018 som går til kirkens bymisjon, 21 oktober planlegges det å skape en varmere og inkluderende samfunn. I følge kirken bymisjonens nettside står det at pengene som skal samles inn skal skape 700.000 møter mellom mennesker.

‘Kom inn for natten’

Alle som befinner seg i byene til kirkens bymisjon skal i utgangspunktet få dekket behov som mat, et sted å sove, en seng å sove på og toaletter. Bymisjonen planlegger å etablere flere akuttovernattinger.

Det vil bli tilbud på et tørt, varmt og godt sted å sove i innendørs. Det skal også bli etablert enkle matstasjoner hvor det skal bli servert varm mat minst en gang om dagen.

Alle som har behov for et sted å være eller sove i er velkomne og blir tatt godt imot av bymisjonen. Etter hvert skal aksjonen sikre at flere byer også har tilgang til basisbehov og sanitærtilbud som kan være til nytte for fattige tilreisende personer eller for andre individer med egne behov og grunner.

 

En ny sjanse

TV-aksjonen i år skal tilby arbeidsplasser til arbeidsløse siden det kan være et problem på grunn av ut-dropping av skolen, rus eller psykisk helse. Dette kan da føles opp med at en bedre livskvalitet blir gitt til de som trenger det.

Fritidsaktiviteter blir også tilgjengelig for de som ønsker det, spesielt blant barn og unge som ønsker dette men ikke har fått sjansen til å engasjere seg i det. Det vil da være minst en fritidsaktivitet jevnlig hver dag. Bymisjonen sier at de skal opprette flere utlånssentraler og fritidsaktiviteter for barn og unge.

 

Et inkluderende samfunn

Alle skal få muligheten til å bli inkludert i samfunnet og ha et engasjement i det. Dette kan gi flyktninger og personer som ikke er så inkludert i det norske samfunnet et bedre innblikk og de får ha en plass i å delta. Kirkens bymisjon ønsker å ha flere møter med innvandrere som har vært i Norge i lang eller kort tid for å inkludere dem, utvide nettverket, praktisere norsk og det norske samfunnet.

 

Programledere og diverse

Leo Ajkic, Ingrid Gjessing Linhave, Haddy Njie og Benedicte Bendiksen (under, fra venstre) er programlederne for TV-aksjonen i år.

Foto: NRK

Hvis du ønsker å vite mer om disse fire eller generelt om andre ting rundt aksjonen kan du gå inn på nettsiden www.kirkensbymisjon.no/tv-aksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Powered by WordPress and ShopThemes