UKM – Ungdommens Kulturmønstring

UKM (Ungdommens Kulturmønstring) er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen

To av elevene på Eus har i helgen deltatt på UKM i Askim Kulturhus. Begge går på 8. Trinn og driver med blant annet korps på fritiden. Begge går på Eidsberg Kulturskole og har privattimer med sine instrumenter. Anna og Herman er medlemmer i Trømborg skolekorps og er erfarne innen korpsmusikk. Dette var det de ønsket opptre med på helgens UKM sammen med to elever fra 7. trinn på Trømborg skole, som også er medlemmer i Trømborg skolekorps.

De syntes det var både gøy, nervepirrende og stressende å delta på UKM. Anna forteller at det var Cato, musikklæreren deres fra Eidsberg Kulturskole som kom opp med forslaget. De syntes dette hørtes morsomt ut og de ønsket å utfordre seg selv ved å gjøre noe nytt som de ikke hadde vært borti før. De er alle fire vant til å spille konserter, men da med flere musikere eller skolekorpset. Dette var ingen kosekonsert, men en konkurranse.

Da de stod backstage klare til å gjøre sin entre var de alle veldig spente og nervøse, det var jo mange som hadde tatt turen til Askim akkurat denne Lørdagen. Da de hadde gjort en glimrende jobb på scenen var de på tide å gå av, de syntes det var trist at det allerede var over, for de hadde lagt ned mange timer øving og gode forberedelser for å delta på UKM. Det de ikke visste i dette minuttet var at fylkemønstringen var det neste som ventet dem i Halden 15-18 April.

Gruppa “The Mash” bestod av Mina, Anna, Sondre og Herman. Navnet kom fra at de ønsket og sette sammen sine forbokstaver til et gruppenavn, de kom da frem til at de ønsket og kalle seg “The Mash”.

Skrevet av Jenny og Kaisa. 

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service