Ulv, ja eller nei?

FOTO:

Ulvedebatten har en stund nå vært stort i norske medier. Mange her i landet liker ikke tanken på å ha ulv i nærheten, eller i skoger som de liker å være i. Hovedproblemet med ulven er at den spiser sauene til bøndene. Vi spurte elever og ansatte på Eidsberg ungdomskole om hva de synes om ulven!

Erlend Hammersborg: – Jeg er imot ulv, fordi jeg synes ikke ulven gjør noe bra her i norsk natur. Den er egentlig bare til skade. Mange sier at ulven er en del av den norske naturen, men ulven i Norge i dag kommer fra Finland og Russland. Jeg synes ikke at vi burde utrydde all ulv i Norge, men en kvote på 47 ulv hadde vært greit. Ulver som ikke søker kontakt med mennesker kan vi la være, men de som vil være i nærheten av oss, bør vi kvitte oss med. Jeg synes også at ulven ødelegger for norske bønder som har dyrehold, fordi de dreper gårdsdyr. I tillegg gjør ulven at mennesker blir redde for å oppholde seg i den norske naturen. Jeg tror politikerne vil bli enige, men det vil bli færre skutt ulv en lovet.

 

Thore Mathias Pedersen: – Jeg er for ulv, og synes alle dyr har like rettigheter.  Jeg synes ulvekvoten er for høy, fordi vi ikke egentlig trenger å drepe ulv. De er en del av den norske naturen, og jeg synes de fortjener å leve like mye som sauer. Jeg synes det er bra at de stoppet kvoten, og håper løsningen blir, og ikke drepe flere ulv.

 

Anders Calberg: – Jeg er for ulv fordi den tilhører vår natur. Det er en anledning til at de lever her, og derfor skal de få leve i naturen. Nasjonalparken Yellow Stone i Amerika fjernet all ulv, men hele dyrebestanden feil, næringskjeden ble forskyvet, så de måtte sette inn ny ulv for å opprettholde dyrebestanden. Jeg tror aldri politikerne vil bli enige, men hvis det skulle skje ville de ikke drepe ulven.

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service