Ung gutt brutalt skadet på SFO

Den 25. oktober i Gakori barneskole i Alta, ble en 2.klassing på SFO brutalt mobbet og hengt naken etter beina og steinet av flere 11 og 12 årige gutter. Hendelsen skal ha skjedd i et skogsområde bak skolen, der lærerne ikke var til stede.

2.klassingen ville fremdeles på skolen

Til tross for at han hadde vondt i både ryggen og hode, bestemte han seg for at han fortsatt ville på skolen.

Faren fortalte TV2 at sønnen er for ung til og skjønne alvoret i hendelsen, og at han ikke skjønte hvordan dette kunne skje.

2.klassingen fortalte at han hadde blitt lurt inn i skogen, og at guttene hadde tatt av han klærne og han ble holdt opp ned etter beina og dyttet ned mot noen store steiner på bakken. Foreldrene fortalte TV2 at de ikke vet om noe lignende har skjedd gutten tidligere, men faren sa også at han hadde blitt kontaktet av flere foreldre som sa at de også hadde opplevd mobbing på samme barneskole.

Skolen innrømmer hendelsen

Foreldrene prøvde og ta kontakt med SFO, men der var det ingen som vist noe. Hendelsen skjedde på tirsdag, og først onsdag morgen fikk de kontakt med skoleledelsen. Nå sier Kommunalleder for oppvekst- og kultur i Alta, Mads Stian Hansen, til TV2 at de bruker alle ressurser på å finne ut hva som har skjedd.

På skolen bekrefter de at hendelsen tok plass og at de vet hvilke gutter som stod bak den grove handlingen. Saken er meldt fra til både politiet og barnevernet hevder skolen.

Skolen forklarte at hendelsen skjedde i overgang mellom skoletid og SFO og at det bare var to ansatte ute i skolegården, mens de fire andre var inne. Men at når de var klar over hendelsen, så grep de voksne inn med en gang.

Var det håndtert litt feil?

Foreldrene fortalte som sagt at de fikk vite om hendelsen via SMS, mens skolen hevder at de ikke gjorde det. Men at de forsøkte å forklare det så godt de kunne til moren når hun kom for å plukke opp gutten, og at de sendte en SMS i tillegg slik at de var sikker på at hendelsen ble forstått, ettersom moren er russisk.

Skolen ser at de kunne håndtert saken litt bedre, ved å kalle inn til møte samme dag.

være sikker på at hendelsen ble forstått, ettersom moren er russisk.

TV2 hevder at skolen sier de ikke har en mobbehistorie som skiller seg ut fra de andre 16 barneskolene i kommunen, og at Alta ikke opplever mer mobbing enn andre kommuner i landet. Ordføreren i Alta, Monica Nielsen, mener hendelsen er svært kritikkverdig.

Saken har nå høyesterett i kommunen nå, for sånt er helt uakseptabelt. Nå handler det om å skjønne akkurat hva som skjedde og finne ut hvem som virkelig var en del av dette.

TV2 omtalte denne saken først, her er deres artikkel http://www.tv2.no/a/8685118/

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service