Ungdomshus i Mysen

Endelig skal det bli et ungdomshus her i Mysen, dette er noe ungdomsrådet har jobbet lenge med. Vi intervjuet Idun fra ungdomsrådet og elever fra 8.trinn om dette. Idun Gulla Dyrnes fra ungdomsrådet forteller oss at hun synes det er veldig bra at de har fått til et ungdomshus. Ungdomsrådet ønsker at huset skal være oppe hver dag, fra etter skoletid. Ungdomshuset skal bestå av et stort rom, med flere små rom. Inne på de små rommene skal det bli noen aktiviteter. Det er store ønsker om  bordtennis, biljard og kahoot fra 8.klassingene. 8.klassingene synes at det er kjempebra at ungdomsrådet har fått til å finne et sted, der ungdommer kan være etter skoletid.  De fleste 8.klassingene sier at de kommer til å tilbringe mye tid på ungdomhuset.

IMG_3168IMG_3170

Emelie, Henriette, Michaela, Susanna, Rine, Tirill, Ole-Marius og Marte fra 8.trinn.

For litt siden var ungdomsrådet på en inspirasjontur for å få ideer til  ungdomshuset, dette foregikk i Karlstad. Ungdomsrådet er selv med på å bestemme hvordan stedet skal se ut.  Kultursjefen Knut Olav Brekkelund Sæves synes det er veldig viktig at vi ungdommer er med på drifting og utvikling av ungdomshuset. Han mener at de som skal oppholde seg der bør få mat og drikke, dette er noe elevene på ungdomskolen også vil ha.

Ungdomshuset skal være under Eidsberg bibliotek i Mysen, der dansestudioet var før. Nå blir dansestudioene flyttet opp i tredje etasje. Vi håper at ungdomshuset blir kjempebra, og at ungdommer kommer til å bruke stedet aktivt.

Skrevet av: Michelle Johansen(8D), Martine(9B), Lars(9B) og Alexandra(9A).

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service