Ungt entreprenørskap

I år skal 9.trinn ha ungt entreprenørskap, temaet skal være grønt miljø og redesign. Ungt entreprenørskap går ut på at elevene blir delt inn i små grupper, og skal finne opp noe som kan hjelpe miljøet. Den beste ideen kommer videre og skal konkurrere mot andre klasser i fylket.

Grønt miljø er temaet fordi skolen syntes det er viktig å passe på miljøet, vi har også om redesign siden det er et valgfag her. Nå har vi hat prøve periode for å få i gang kreativiteten det funket sånn, Torsdag 2/11 kom det noen fra ungt entreprenørskap og fortalte om hva vi skulle jobbe med, etter det gikk vi til klasserommene og startet å jobbe.
Fredag 3/11 fortsatte vi å jobbe, senere på dagen kom en juryen med tre personer og skulle se på ideen/prototypen.

 

Vi intervjuet Kaja Riis og Zareta Alaeva fra 9E før ungt entreprenørskap som gledet seg til ungt entreprenørskap. Begge har tenkt på hva de vil lage men de vil ikke avsløre noe. Kaja syntes det var et bra tema fordi hun syntes det er fint at vi kan være med å hjelpe planeten litt. Hun sier også at hun er med for å vinne. Og gruppen til Zareta og Kaja var blant topp 5. den Besto av Kaja, Zareta, Julia og meg.

zk

Vi intervjuet også vinnerne, Kristian, Trym, Emil, Tobias og Przemek (9C).
De lagde en vindmølle med solcellepanel og batteri bak. (De hadde litt smartere språk enn oss så vi skjønte ikke hva det første ordet betyr, derfor skrev vi det ikke). Juryen syntes det var en veldig interessant ide. Gruppen syntes det var litt stressene med bare 2 dager, men de syntes det var vært det da de vant, de ble glade, overasket og de syntes det var veldig uforventet. Premien var 500 kr i gavekort på en trafikkskole, men det er det en stund til vi kan bruke da, sa de å lo.
Så nå gleder vi oss til hoved uka!

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service