Unge oppfinnere ved Eidsberg Ungdomsskole

9. klasse er i gang med ungt entrepenørskap på Eidsberg Ungdomsskole. Her noen av elevbedriftene, som vil videre til fylkesmessa.

ReUse

Reuse, er ideen om å lage bord ut av kabeltromler. De maler og dekker den til med gamle skolebøker, for å gi den et fint preg. Disse bordene skal selges og pengene skal brukes til å lage nye møbler. De resterende pengene går til et veldedighets formål.

FOTO: Benedicte S. Pedersen

Wood work

Ideen til Wood Work er at folk kan sende inn gamle møbler eller europaller, så gjør de det om til nye møbler. Formålet dems er å unga å kaste eller brenne møbler. De kom opp med ideen etter egne erfaringer, og tenkte at resirkulering var et bedre anternativ. Målgruppa til Wood Work er voksne, og de er i tillegg en IA bedrift. Pengene de tjener skal brukes til å lage nye møbler og lønning til de annsatte.

FOTO: Benedicte S. Pedersen

 

Flaskebunn

Hvis du noen gang går tom for drikke glass, så har Flaskebunn en flott ide. De har laget drikkeglass av gamle vinflasker! Flaskene blir kutten av bunnen på, og tenkte dette var en lur ide å komme med. De har lyst til å vinne i beste reklamefilm eller logo.

FOTO: Benedicte S. Pedersen

Utstyrsatomaten EB

Utstyrsautomaten er rettet mot elever, som glemmer eller mister skolesakene sine. Automaten skal stå i gangen på skolen, fylt med blyanter og andre skolesaker som elevene kan benytte seg av. Ideen kom av at de selv hadde opplevd å glemme skolesakene sine. Hvis de kommer videre til fylkesmessa vil de sammarbeide med noen som kan lage automaten.

FOTO:Benedicte S. Pedersen

Gul bil

Gul bil er en sammkjørings-app for idrettsutøvere, som gjør det lettere å sammkjøre til trening. Appen forhindrer kjøring av tomme biler, og det er en mulighet til de som ikke har foreldre som kan kjøre seg. Ideen er også miljøvenlig, fordi det resulterer i at færre biler kjører på veien. Forskjellen på Gul bil og Uber er at de retter seg mot idrettforeninger og fotballag. Hvis de kommer til fylkesmessa, vil de finne noen til å lage appen.

FOTO: Benedicte S. Pedersen

Laget av:  Benedicte og Maiken

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service