Utvidelse av Askimtorget

I løpet av noen få år, er det planlagt å utvide Askimtorget med 10000 kvadratmeter.  I 2011 presenterte Østre linje arkitekter og Torvet eiendom planene sine om en utvidelse av Askimtorget. Planene går ut på å bygge hele tre nye etasjer og en parkeringskjeller under senteret. Den gamle og den nye delen av senteret skal kobles sammen med en gangbru.

Dag Eriksen i Østre linje arkitekter forteller at det vil komme flere butikker, og at det er muligheter til å bygge ut leiligheter. Torvet eiendom vil imidlertid ikke uttale seg noe om hvilke butikker som skal komme, men de forteller det er butikker som Askim trenger. Odd Arne Torp i Torvet eiendom røper at de er godt i gang med forhandlingene.

I løpet av 2016 er det planlagt at byggeprosessen skal starte. Det er på parkeringsplassen ved Østfoldbadet byggeprosessen skal starte. Samtidig som senteret skal utvides, har Coop også planer om å bygge seg utover i sentrum. På tomten rundt Coop Extra skal det bli bygd 6500 kvadratmeter nybygg med butikker

Askim og Mysen innbyggere gleder seg over at Askimtorget endelig skal utvides. De håper på nye butikker og flere spisesteder.

 

Skrevet av Alexandra og Martine

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service