Valgfag

Vi startet med fysisk aktivitet og helse, og de forteller:

Vi valgte fysisk aktivitet og helse fordi det virket gøy, og vi liker å drive med idrett på fritiden, så det passet oss kjempe bra. Noe som er positivt er at aktivitetene vi har er veldig annerledes  fra hva vi har i gymmen. Vi lager sunn og god mat, som vi også kan lage på fritiden. Noe av det morsomste vi har gjort var å padle kano i Mysenelva, vi har også gjort masse annet morsomt. Noe som ikke er så gøy er teori. Det kan bli litt kjedelig, men det er veldig lærerikt. Noe som kunne vært annerledes var at vi kunne vært mer på kjøkkenet, men vi er veldig fornøyde sånn som det er. Vi anbefaler dette valgfaget til mennesker som liker å være i fysisk aktivitet.

 

De andre som stod for tur var sal og scene:

Sal og scene er et valgfag som går ut på å lage skuespill, dans og sang. Valget falt på dette fordi det er noe som passer oss bra og vi er vandt med det. Nå for tiden jobber vi med skuespillet pannekaka , noe vi trives med. Det og samarbeide med andre personer man ikke er så mye med til vanlig er bra.Vi tenker at det ikke er så mye som burde bli annerledes, men lærerne burde bli mer bestemt og passe på at elevene ikke tuller for mye. Dette faget passer for de forskjellige personene som liker dans og drama.

 

Neste på lista var design og redesign. De er delt opp i sløyd og tekstil.

Sløyd:

Vi valgte sløyd fordi vi kan bruke kreativiteten til å lage nye ting og prøve noe nytt. Man kan lage nesten hva man vil på noen kompromisser. Av og til kan det bli litt kjedelig og derfor har noen kommet med ideen om å pusse litt opp sløyd rommet. Det vil kanskje få opp humøret og kreativiteten til elevene. Før har vi laget teboks, og nå driver vi på et hjemmelaget skrin. Sløyd passer for de som liker håndarbeid og litt snekker oppgaver. Vi anbefaler dette videre forteller to elever fra sløyden.

Tekstil:

Håndarbeid og stoff er et viktig tema innen tekstil. Det er fritt fram for ideer og dette er noe elvene sytes er positivt forteller de. Noe som er en utfordring er å få godekarakterer i faget. Mange mener dette er vanskelig og lærerene setter for høye krav til hver enkelt elev. Anbefalingen fra dette faget går ut på mye av det samme som fra sløyden.

 

Neste på lista var Teknologi i praksis:

Dette er et fag som er spennende og morsomt. Vi jobber en del alene, og vi får vist ferdighetene våres ganske bra. Noe som er bra er at vi har en kjempe flink lærer, som også kan faget. Det er ingen ting vi ville forandra på, for alt er veldig bra sann som det er nå. Nå for tiden lager vi en robot. Det er spennende og vi lærer ganske mye av de forskjellige prosjektene. Vi anbefaler dette valgfaget til mennesker som er fingernemme og lurer på hvordan ting fungerer.

 

Til slutt var det oss i Media og informasjon:

Media går ut på å skrive innlegg, være en fotograf og journalist. Vi har en egen avis med navn eusa.no der vi poster innlegg flere gange i uken. Miljøet her er veldig bra, men noe som kunne vært annerledes er presset på å legge ut et innlegg hver valgfags time. Det er veldig fritt fram på hva vi kan skrive om, og det er derfor media er ganske så populært. Personer som velger dette, bør være interessert i å drive en skoleavis, data og fotografi svarer de.

Pages: 1 2

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service