VM 2015

VM i Falun er nå over og  de norske idrettsutøverene halte inn flere medaljer. I år var VM i Falun, dette er noe som har kostet svenskene 237 millioner kroner. Regningen skal bli nedbetalt i løpet av de neste 30 årene.

Torsdag 19.februar var dagen da Marit Bjørgen og Petter Northug vant gull i sprint. Dette var en stor dag for Petter. Petter forteller at han ikke klarer å beskrive hvor mye dette betyr for han. Han vant med noen få centimeter foran canadieren Alex Harvey. Dette var også Northugs første VM-gull på distansen. Ola Vigen Hattestad ble nummer tre på pallen og fikk bronsje i sprint.

pwttwte

Lørdag 21. februar hoppet Rune Velta inn på 1. plass på pallen i skihopp. Rune har aldri før vunnet i verdenscupen, men nå tok han VM-gull i Falun. Han vant med et hopp på 95,5 meter. Rune forteller at det var nervepirrende å vente på resultatet, men at følelsen av å vinne var utrolig deilig.

aaaaaretar

Samme dag ble det dobbelt norsk i 15 km skiathlon, kvinner. Det var jenta fra Dalsbygda, Therese Johaug som tok gull, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok sølv. Johaug satte inn støtet i Mördarbakken. Dette var noe verken Jacobsen eller Charlotte Kalla klarte å henge med på.

Søndag 22. februar tok kvinnene og mennene gull i teamsprint. Kvinnelaget bestod av Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla. Herrelaget bestod av Petter Northug Jr. og Finn Haagen Krogh. Dette var Petters andre gull i VM 2015, og Finns aller første medalje

 

kule kidz

Tirsdag 24.februar var det 10 km fristil, kvinner. Svenske Charlotte Kalla vant etappen, med amerikanerne Jessica Diggins og Caitlin Gregg på andre og tredje plass. Therese Johaug ble nummer 27 og Martin Bjørgen ble nummer 31. Landslagssjef Åge Skinstad forteller til VG at de norske skijentene hadde altfor dårlige ski. Marit Bjørgen legger ikke skjul på at hun syntes dagen var skuffende.

Fredag 27.februar var det stafett 4 x 10 km, menn. Petter Northug Jr. og Anders Gløersen skaffet Norge enda et VM-gull. Dette var femte gang på rad i en VM-staffet at Northug gikk først inn i mål. Petter forteller at det å komme inn på stadion slik han gjorde var et scenario, som han hadde sett for seg i flere måneder. Statsminister Erna Solberg var på plass i Falun og heiet frem Norge. Hun sier at etappen var for spennende og gratulerer Norge med enda en seier.

Søndag 1.mars var det siste VM-dag i Falun. De norske skihoppguttene sikret Norge VM-gull i bakken. De forteller at de var nervøse, men at en skihopp-drøm hadde gått i oppfyllelse.  For Petter Northug ble det en uforglemmelig dag, da han igjen vant i Falun. Etter å ha ligget i feltet i omtrent 49 kilometer, dukket Petter opp og spuret mot mållinjen. Til NRK forteller han at femmila er det man setter høyest, og at det er godt å lykkes. Denne seieren plasserte Petter øverst i norsk idrett og han har fått tittelen som VM-kongen.

BS09671

VM i Falun 2015 er over og Norge avsluttet det hele med 11.gullmedaljer.

 

Skrevet av Lars, Alexandra og Martine

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service