Walkmens?

Har du noen gang hørt om en walkman? Det har du helt sikkert ikke, for det er en gammel bærbar musikkspiller. 

Walkman er et varemerke som eies av Sony. Den opprinnelige musikkspilleren var en kassettspiller som kom på markedet i Tokyo 1.juli 1979. En kompakt kassettspiller var oppfunnet av Philips Electronics i 1962. I 1980 var den bærbare walkmen den største tingen! De kostet 200 dollar i USA på den tiden. Den første måneden ble 3000 Walkmens solgt. Ulikt idag hvor du har flere apparattyper som du kan spille musikk med97ee3cf40c03d6c5b3dafd499b1fb624, selv om det kan være dyrt.  På slutten av 30- årskarrieren hadde Sony allerede solgt 200 millioner musikkspillere rundt hele verden. I 2010 var 15,000 kassetter solgt i USA, og i 2011 var det solgt 22,000 kassetter, altså 46% mer enn det var solgt i 2010.  For å starte den må du først åpne musikkspilleren, så putter du kassetten inn, deretter lukker du igjen musikkspilleren, og tilslutt må du trykke play. Når du putter kassetten inn må du være sikker på at det er den rette veien. Men allikevel vil ikke musikkspilleren spille musikk for deg, for du trenger øretelefoner.
Noen barn ble spurt om hva de synes om musikkspilleren og hvordan man startet den. Et barn svarte: ” Egentlig ville det ikke tatt så lang tid, fordi på en Ipad må du først finne Internet, søke på nettsiden du trenger, du må trykke den greia, så må du få den til å starte, du vet?”
Hvis du har 20 sanger på kassettspilleren og du vil spille sang nummer seks, hva gjør du? Det du gjør er å trykke på spole fremover knappen, og vente til den har gått forbi alle de andre sangene. Så du må gjette og stoppe sangen, og hvis det ikke var den du ville ha må du fortsette fremover. På en kassettspiller kan du bare ha 30 sanger, ulikt en Iphone hvor du kan ha over 1000.
Forundrer dette deg, hvor mye teknologien har forandret seg hittil? Hva ville du valgt, teknologien den gang, eller teknologien som brukes idag?

Skrevet av Hivi og Camilla

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service