Yrker

Det finnes mange forskjellige yrker i hele verden. Hva vil du begynne å studere når du går ut av videregående? 

Når du var liten, pleide du å kanskje å drømme om å bli superstjerne, astronaut og fotballproff. Men nå som du har blitt eldre, har du nok tenkt på litt mer realistiske yrker? Nå er det noen som har tenkt på framtiden og vil bli sykepleiere, leger og litt mer “vanlige” yrker. Mens andre er i tvil og har ikke bestemt seg for hva de vil bli enda.

Her er noen eksempler på yrker for dere som er i tvil:

Sykepleier: Det finnes noen forskjellige jobber innenfor sykepleier. Du kan f.eks. jobbe med eldre, barn og unge, akuttsykepleier, operasjon og noen flere.

Lærer: Som lærer har man et ansvar om å passe på barna/ungdommene. Hvis du ønsker å bli lærer kan du f.eks. bestemme deg for et eller flere fag du kan utdanne deg i.

Advokat: En advokat skal gi råd og veilede de som trenger hjelp. De som er advokat tjener mye penger. Advokatene beskytter de som de har blitt leid inn for i rettssaker.

Psykolog: Det er en som hjelper de som har problemer. De snakker med dem om problemene deres og prøver å løse dem. Hvis du liker å hjelpe folk, er dette yrket perfekt for deg.

Skuespiller: Hvis du er glad i å stå på scenen, kan dette være ditt drømmeyrke. Det er mange kjendiser som har blitt suksessfulle gjennom skuespill, f.eks. Jim Carrey og Christina Anguilera.

Dyrlege/veterinær: Hvis du liker å jobbe med dyr og hjelpe dem, er dette en super jobb for deg. Hvis du velger å bli veterinær må du ikke jobbe med alle dyr. Du kan jobbe med små eller store dyr.

Frisør: Liker du å drive med hår og fikse håret til andre og vil se bra ut, er frisør en jobb for deg. Å være frisør er et kreativt og spennende yrke. Du får prøve ut mange forskjellige hårkurer og andre hårfarger. Du får et perfekt hår og er kjempe flink med å drive med hår.

Over står det noen gode og flotte yrker som kanskje kan hjelpe deg med å velge et yrke som passer deg. Lykke til. 

 

Av: Rebekka og Emilie

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service