Zlatan Ibrahimovic: – I am just warming up!

Zlatan Ibrahimovic er en 35 år gammel fotballspiller som spiller for storklubben Manchester United. Zlatan har blitt stemplet for å være arrogant og frekk ved flere anledninger, men vet vi egentlig hvordan livet hans var før han ble fotballstjerne? Vet vi hvordan han kom seg hit han er nå, eller hvilke klubber han har spilt for?

Oppvekst

Zlatan Ibrahimovic ble født i den svenske byen Malmø i 1981. I boken “Jag er Zlatan” skriver han dette: “Et tomt kjøleskap, en mage som skriker etter mat. En hardt arbeidende og stresset mor som sliter for å få pengene til å strekke til, og ikke kvier seg for å slå barna med en sleiv om hun synes det trengs. En far som lar seg prege av krigen på Balkan, der slektninger er drevet på flukt, og ikke orker å bidra.”

Zlatan sin oppvekst var hard og brutal. Faren var full mesteparten av tiden, og har slått Zlatan ved flere anledninger. I begynnelsen når han startet med fotball, men ikke spilte på et proff nivå, stjal han sykler for å komme seg til og fra trening.

11668845155_70a8b31175_b

Kilder: Flickr.com

Karriere

Zlatan begynte sin fotballkarrière i den svenske klubben Malmø. Der ble han publikumsfavoritt. Sommeren 2001 ble han solgt til den nederlandske klubben Ajax, for 87 millioner SEK. I Ajax ble han også publikumsfavoritt, og toppscorer, men hadde et særdeles dårlig forhold til treneren.

Etter noen år ble han solgt til den italienske storklubben Juventus, for 130 millioner NOK. Der spilte han til 2006, når han signerte en 4 års kontrakt med Inter. Der ble han mester allerede i sin første sesong.

Men Zlatan sluttet ikke å bevege seg. Han ble senere signert av den spanske gigantklubben FC Barcelona. Han signerte en 5 års kontrakt, og fikk en kjempestart da han scorte i de 5 første seriekampene. På tross av scoringene, ble han sendt til utlån til en annen storklubb AC Milan. Zlatan vendte ikke hjem til Spania igjen, men ble til slutt kjøpt av AC Milan.

Fra AC Milan gikk turen, etter noen stopp og svinger, til Frankrike. Zlatan begynte å spille for den franske storklubben Paris Saint Germain(PSG). I hovedstaden leverte Zlatan fotball i høy kvalitet, og han blir værende i flere år. Han sto igjen med 122 scoringer, mer enn alle målene hans i Malmø, Barcelona og Milan! Han slo seg til ro i PSG, men bare i 4 år. Zlatan fortsatte senere å reise i sin fotballverden.

Zlatan Ibrahimovic meldte overgang til premier league klubben Manchester United, og det samme dagen som han meldte om kontrakten sin med Paris Saint Germain!

– På tide å la verden få vite. Min neste destinasjon er Manchester United. Dette postet Zlatan på sin Instagram, Twitter og Facebook. Mange spekulerte om hvorfor Zlatan ville dra til United, og de lagde mange egne teorier: 1. Han ville til ManU på grunn penger. 2. Han ville til ManU fordi han ville gjennforenes med sin tidligere trener og sjef, Jose Mourinho. 3. Han vil prøve ut premier league før han legger opp. Og dette var bare en smakebit av alt man snakket om.

Det var for det meste glade holdninger når United fikk høre at den svenske superveteranen skulle begynne hos dem, men noen var skeptiske. Noen mente at United alltid har vært en helt spesiell klubb, som brydde seg om andre ting enn bare pengene. Et mindretall mener nå at Manhester United nærmest selger `showet` til Jose og Zlatan. Dette senker helt klart ManU sitt rykte, men de trenger en ny sjef, og en ny målscorer.

 

zlatan_ibrahimovic_hull_city_v_man_utd_20160827_edited

kilde: Wikipedia

 

Zlatan Ibrahimhovic har helt klart hatt en fremragende karriere, og har kanskje 1 eller 2 år igjen med proffotball foran seg. Men som han pleier å si: – I am just warming up!

Powered by Nettpublish | Designed by: Databasehuset | Thanks to service